Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Španielska kráľovská futbalová federácia možno presunie dejisko El Clásico na neutrálnu pôdu

 Webnoviny  11. december 2019  263  
Španielska kráľovská futbalová federácia možno presunie dejisko El Clásico na neutrálnu pôdu

11.12.2019 (Webnoviny.sk) - Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) by mohla presunúť budúcotýždňové "El Clásico" medzi FC Barcelona a Realom Madrid na neutrálnu pôdu. Zápas sa mal pôvodne konať už 26. októbra ako súčasť 10. kola La Ligy. Vedenie súťaže ho z obáv o bezpečnosť hráčov a fanúšikov odložilo na stredu 18. decembra, keďže v druhej polovici októbra v Barcelone došlo k násilným protestom.

Katalánski separatisti na deň, keď sa má v náhradnom termíne uskutočniť prestížne stretnutie, prostredníctvom sociálnych sietí mobilizujú svojich stúpencov, aby sa pred zápasom zhromaždili na štyroch stanovištiach v blízkom okolí štadióna Camp Nou. Účasť na akcii hnutia za nezávislosť Katalánska už potvrdilo viac ako 18-tisíc osôb.

Októbrové protesty vyvolalo rozhodnutie španielskeho Najvyššieho súdu o uväznení deviatich vodcov separatistov na 9 až 13 rokov za zorganizovanie nezákonného referenda v roku 2017.

Ak by RFEF po stretnutí so zástupcami barcelonskej polície nadobudla pocit, že bezpečnostné riziko je aj tentoraz príliš veľké, v zmysle vlastných kompetencií by mohla zmeniť dejisko zápasu a presunúť ho do iného španielskeho mesta.

Viac k témam: El Clásico, separatisti, Španielska kráľovská futbalová federácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Španielska kráľovská futbalová federácia možno presunie dejisko El Clásico na neutrálnu pôdu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.