Piatok, 19. júl 2024
Mimoriadne správy

Španiela Moratu možno o finále ME vo futbale pripraví nedisciplinovaný fanúšik a nešťastný zásah usporiadateľa

 Webnoviny  10. júl 2024  81  
Španiela Moratu možno o finále ME vo futbale pripraví nedisciplinovaný fanúšik a nešťastný zásah usporiadateľa

10.7.2024 (SITA.sk) - Účasť španielskeho útočníka Álvara Moratu v nedeľňajšom finále majstrovstiev Európy v Nemecku je otázna. Zakončovateľ výberu z Pyrenejského polostrova sa totiž stal súčasťou kuriózneho momentu.

Po záverečnom hvizde utorkového semifinále, ktorom Španieli zdolali Francúzov 2:1, totiž vbehol na hraciu plochu fanúšik, ktorý sa chcel s hráčmi odfotiť.

Pre jeho počin však nemali pochopenie usporiadatelia, ktorí ho spacifikovali kĺzačkou, pričom jeden z nich pri svojej snahe nešťastne zasiahol útočníka Španielska priamo do kolena. Informáciu priniesol český web Sport.cz.

Morata z hracej plochy odkrýval


Tridsaťjedenročný Morata sa hneď s bolestivým výrazom v tvári chytil za koleno a z hracej plochy odkrýval.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


"Dúfame, že to nebude nič vážne. Musíme však počkať na stredajšie vyšetrenia. Morata je najlepší kapitán, akého môžeme mať. Ako človek je výnimočný a som si istý, že sa veľkými písmenami zapíše do histórie španielskeho futbalu,“ povedal pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner španielskeho výberu Luis de la Fuente.

Podobný incident sa už na prebiehajúcom kontinentálnom šampionáte udial. Ešte v skupinovej časti v súboji Portugalčanov proti Turkom zasiahol útočníka Gonsala Ramosa sklzom jeden z usporiadateľov, ktorý naháňal fanúšika na hracej ploche a nešťastne sa pošmykol.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Semifinále ME vo futbale 2024: Španielsko – Francúzsko (fotografie)

Ukončenie reprezentačnej kariéry


Morata absolvoval v semifinále 76 minút. V piatich zo šiestich duelov na turnaji nastúpil v základnej zostave a na konte má aj jeden gól, ktorý dosiahol pri triumfe nad Chorvátmi.

Rodák z Madridu už dávnejšie oznámil, že po Eure pravdepodobne ukončí reprezentačnú kariéru. V uplynulých hodinách jeho meno skloňovali svetové médiá aj v súvislosti s pravdepodobným odchodom z Atlética Madrid. Zakotviť by mal podľa viacerých zdrojov v talianskom veľkoklube AC Miláno.

Reprezentácia Španielska v nedeľu nastúpi v Berlíne proti víťazovi stredajšieho zápasu Anglicko - Holandsko. O účasti kapitána Moratu sa pravdepodobne rozhodne v stredu popoludní.

Viac k témam: EURO 2024, Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Španiela Moratu možno o finále ME vo futbale pripraví nedisciplinovaný fanúšik a nešťastný zásah usporiadateľa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.