Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

„Snajper“ Lewandowski slovami zaskočil šéfa správnej rady FC Bayern Mníchov

 Webnoviny  27. august 2018  299  
„Snajper“ Lewandowski slovami zaskočil šéfa správnej rady FC Bayern Mníchov

MNÍCHOV 27. augusta (WebNoviny.sk) - Šéf správnej rady nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge priznal, že ho nahnevali nedávne slová útočníka "Die Roten" Roberta Lewandowského. Tridsaťročný Poliak sa minulý týždeň pre denník Sport Bild nechal počuť, že sa mu v ostatných mesiacoch v Mníchove nedostávalo takej podpory, akú by si zaslúžil.

"V apríli a máji som bol pod paľbou médií. Necítil som žiadnu podporu zo strany klubu, zostal som sám. Neskóroval som vo dvoch alebo troch zápasoch po sebe a všetci odrazu začali strieľať do Lewandowského. Nikto vtedy nebol na mojej strane, dokonca žiaden z mojich šéfov v Bayerne," povedal čerstvý poľský tridsiatnik Lewandowski (nar. 21. augusta 1988).

Rummenigge sa cítil dotknutý


"Som v Nemecku už dlho, z toho štyri roky hrávam za Bayern, ale cítil som sa, akoby som v tomto klube ešte nič nedosiahol a nevybudoval si tam žiadne uznanie. Keď sa nedarí, vinný je jedine Lewandowski. Môžu mi vyčítať nedostatok gólov, ale nikdy mi nechýbala zaangažovanosť," doplnil rodák z Varšavy.

Odporúčame:
Robert Lewandowski zostáva v Bayerne Mníchov, tréner Kovač sa ho nechce vzdať

Rummenigge sa po vyjadreniach mníchovskej hviezdy cítil dotknutý. "Z jeho slov som zaskočený. Stál som za Lewandowským v marci aj v apríli, keď ho všetci kritizovali. Tvrdil som, že celá táto diskusia je nezmysel a Robert nemusí v každej sezóne streliť 30 gólov. Je to zábavné, keď sa takéto reči objavia v médiách. Každý deň som vo svojej kancelárii, moje dvere sú otvorené. Stačilo, aby Robert zaklopal," poznamenal 62-ročný Rummenigge.

Dialóg medzi Lewandovským a Kovačom


V súvislosti s kapitánom poľskej reprezentácie sa dlhé týždne špekulovalo o tom, či zmení alebo nezmení klubový dres. Hráč vyjadril túžbu odísť, no Bayern nechcel svojho "snajpera" uvoľniť.

Napokon "rozbúrené vody" upokojil dialóg medzi Lewandowským a novým trénerom Bavorom Nikom Kovačom. Spomenutý Rummenigge navyše verejne odkázal útočníkovmu agentovi Pinimu Zahavimu, že najbližšie sa s ním môže stretnúť až 2. septembra, teda po skončení letného prestupového obdobia.

"Nikdy sa nebudem hádať s mojím klubom. Nechcem strácať čas premýšľaním o zmene prostredia. Mám 30 rokov a viem, že som pre Bayern dôležitý. Mám ešte platnú zmluvu na ďalšie tri roky. Nikdy nebudem štrajkovať či vystupovať proti klubu. Prestal som plytvať energiou premýšľaním o zahraničí," poznamenal Robert Lewandowski.

Viac k témam: FC Bayern Mníchov, I. bundesliga, Karl-Heinz Rummenigge, Robert Lewandowski
Zdroj: Webnoviny.sk - „Snajper“ Lewandowski slovami zaskočil šéfa správnej rady FC Bayern Mníchov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.