Štvrtok, 9. máj 2024
Slnečno  17,9 °C
Mimoriadne správy

Sme pripravení aj na výtržnosti, tvrdí pred MS vo futbale 2018 šéf FIFA Infantino

 Webnoviny   9. jún 2018  249  
Sme pripravení aj na výtržnosti, tvrdí pred MS vo futbale 2018 šéf FIFA Infantino

MOSKVA 9. júna (WebNoviny.sk) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino vyhlásil, že organizátori majstrovstiev sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) sú pripravení na všetko, aj na prípadné výtržnosti fanúšikov.

Podľa jeho slov, dostali príslušné pokyny aj rozhodcovia. Tí, ak nastanú nepokoje, môžu okamžite prerušiť zápas. "Všetci veľmi dúfame, že nenastanú žiadne násilnosti. Ak áno, naša odpoveď bude veľmi jasná," povedal Infantino pre periodikum Die Welt.

Odporúčame:
MS vo futbale 2018: Kompletný program a výsledky

Šéf FIFA podotkol, že celý šampionát je naplánovaný do posledného detailu. Bezproblémový priebeh bude zabezpečovať aj blízka spolupráca bezpečnostných zložiek všetkých štátov.

Infantino sa teší na premiéru technológie videorozhodcov. Hoci má nový systém "muchy" hlava FIFA vie garantovať výraznú pomoc pri rozhodovaní: "Nič nie je dokonalé, ale môžete si byť istí, že neuvidíme zásadne zlé verdikty."

MS 2018 odštartujú vo štvrtok úvodným zápasom domáceho Ruska so Saudskou Arábiou od 17.00 h SELČ.

Viac k témam: FIFA, futbal, Gianni Infantino, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Sme pripravení aj na výtržnosti, tvrdí pred MS vo futbale 2018 šéf FIFA Infantino © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.