Štvrtok, 23. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenskí hokejisti začali s prípravou na svetový šampionát, odohrajú deväť prípravných zápasov

 Webnoviny  27. marec 2018  199  
Slovenskí hokejisti začali s prípravou na svetový šampionát, odohrajú deväť prípravných zápasov

BRATISLAVA 27. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská hokejová reprezentácia v utorok popoludní začala so spoločnou prípravou na májové majstrovstvá sveta v Dánsku.

Počas aktuálneho týždňa viacerí adepti na najcennejší dres, pre ktorých sa už skončila klubová sezóna, majú možnosť spoločne korčuľovať, aby zostali v tréningovom tempe.

V utorok na Zimný štadión Ondreja Nepelu prišlo sedem hokejistov - brankár Ján Laco, obrancovia Martin Bodák, Michal Čajkovský, Peter Trška, Karol Sloboda a útočníci Filip Krivošík s Dávidom Šoltésom. Zatiaľ nepôjde o špecializované tréningy so zreteľom na MS 2018.

Tento týždeň neoficiálny kemp


V utorok sa v Bratislave ukázali aj brankár Július Hudáček a útočník Marek Viedenský, no už teraz je známe, že tí na svetovom šampionáte v Dánsku budú chýbať.

Odporúčame:
Brankár Konrád je zranený a nepocestuje na majstrovstvá sveta v hokeji

"Tento týždeň je to zatiaľ len neoficiálny kemp. Tým, ktorí sa môžu pripravovať vo svojich mestách, sme to umožnili, pre ostatných sme pripravili minikemp na tri dni, aby nevypadli z tréningového tempa. Nie je to oficiálny zraz, ale len vytvorenie priestoru na tréning," prezradil generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan.

Už o týždeň hlavný kouč Craig Ramsay s manažérom Miroslavom Šatanom privítajú omnoho viac hráčov, pretože 5. a 6. apríla už absolvujú prvé prípravné súboje pred MS. V Norrköpingu a Oskarshamne v nich nastúpia proti domácim Švédom.

Slovensko na MS v základnej A-skupine


Nasledovať budú ďalšie tréningy v Bratislave s vyvrcholením v mestách Weisswasser a Drážďany súbojmi proti domácim Nemcom.

Ďalších päť duelov odohrajú Slováci v domácom prostredí. Lotyšov privítajú v Michalovciach a Poprade, na rad potom príde stretnutie proti reprezentácii Kórejskej republiky v Piešťanoch a súboje proti Francúzom v Nitre a Piešťanoch.

Všetky zápasy tímu SR okrem merania síl proti Kórejskej republike budú súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge 2018. Záverečná nominácia na svetový šampionát by mala byť známa v sobotu 28. apríla po súboji Slovensko - Francúzsko v Piešťanoch.

Slovensko sa na MS 2018 predstaví v základnej A-skupine a v Kodani odohrá postupne súboje proti Česku, Švajčiarsku, Rakúsku, Francúzsku, Švédsku, Rusku a Bielorusku. Slováci v Dánsku nemôžu vypadnúť do nižšej kategórie, keď v máji 2019 sa svetový šampionát uskutoční pod Tatrami v Bratislave a Košiciach.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie



  • na utorkovom zraze pred prvým týždňom spoločných tréningov v príprave na májové MS 2018


Brankári: Ján Laco (Sparta Praha, ČR)
Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Martin Bodák (Kootenay Ice, Kan./WHL), Peter Trška (Vítkovice/ČR), Karol Sloboda (Vítkovice/ČR)
Útočníci: Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna, Fín.), David Šoltés (HC Košice/SR)

Slovensko - prípravné zápasy pred MS v hokeji 2018


štvrtok 5. apríla: Švédsko - Slovensko (Norrköping, 18.00) - Euro Hockey Challenge 2018
piatok 6. apríla: Švédsko - Slovensko (Oskarshamn, 18.00) - Euro Hockey Challenge 2018
sobota 14. apríla: Nemecko - Slovensko (Weisswasser, 17.45) - Euro Hockey Challenge 2018
nedeľa 15. apríla: Nemecko - Slovensko (Drážďany, 17.00) - Euro Hockey Challenge 2018
piatok 20. apríla: Slovensko - Lotyšsko (Michalovce, 17.00) - Euro Hockey Challenge 2018
sobota 21. apríla: Slovensko - Lotyšsko (Poprad, 17.00) - Euro Hockey Challenge 2018
streda 25. apríla: Slovensko - Kórejská republika (Piešťany, 17.00) - prípravný zápas
piatok 27. apríla: Slovensko - Francúzsko (Nitra, 17.00) - Euro Hockey Challenge 2018
sobota 28. apríla: Slovensko - Francúzsko (Piešťany, 17.00) - Euro Hockey Challenge 2018



Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí hokejisti začali s prípravou na svetový šampionát, odohrajú deväť prípravných zápasov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.