Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Matej Tóth je najlepším svetovým chodcom mesiaca, jeho návrat ocenil magazín Marcia dal Mondo

 Webnoviny  27. marec 2018  323  
Matej Tóth je najlepším svetovým chodcom mesiaca, jeho návrat ocenil magazín Marcia dal Mondo

BRATISLAVA 27. marca (WebNoviny.sk) - Úspešný návrat olympijského víťaza Mateja Tótha na chodeckej päťdesiatke, keď na 37. ročníku pretekov v Dudinciach utvoril svetový výkon roka 3:42:46 h, ocenil i prestížny chodecký internetový magazín Marcia dal Mondo.

Tridsaťpäťročného atléta banskobystrickej Dukly vyhlásil za najlepšieho svetového chodca v mesiaci marec. Informoval o tom oficiálny web Slovenského atletického zväzu www.atletika.sk.

Odporúčame:
Aktualizované: Tóth jasne triumfoval na Dudinskej päťdesiatke, výkonom roka splnil limit na majstrovstvá Európy

Tóthov sobotňajší čas mal hodnotu 1206 bodov, čo bolo o 10 viac ako výkon 1:19:45 h Číňana Wang Kchaj-chua v pretekoch na 20 km na podujatí čínskej chodeckej Grand Prix v Chuang-šane. Tretí v marcovom hodnotení skončil Fín Veli-Matti Partanen vďaka osobnému rekordu 3:44:43 h z Dudinskej päťdesiatky.

V ženskej kategórii sa chodkyňou mesiaca stala Číňanka Čchie-jang Šen-ťie za víťazstvo a čas 1:27:36 h na GP v Chuang-šane. Portál Marcia dal Mondo bral do úvahy pri výbere najlepších chodcov v mesiaci marec dovedna 9 súťaží v rôznych kútoch sveta.

Viac k témam: atletika, chôdza, Matej Tóth
Zdroj: Webnoviny.sk - Matej Tóth je najlepším svetovým chodcom mesiaca, jeho návrat ocenil magazín Marcia dal Mondo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.