Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovenskí futbalisti do 21 rokov nestačili na Španielsko, stále môžu postúpiť na majstrovstvá Európy

 Webnoviny  29. marec 2022  238  
Slovenskí futbalisti do 21 rokov nestačili na Španielsko, stále môžu postúpiť na majstrovstvá Európy

29.3.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov neuspeli vo svojom druhom marcovom súboji C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, v Žiline podľahli rovesníkom zo Španielska tesne 2:3 (1:1).

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša pod Dubňom vyrovnali v prvom polčase Jánom Bernátom z pokutového kopu na 1:1, v závere stretnutia Sebastián Nebyla skorigoval hlavou na konečných 2:3.

"Zápas sme začali pasívne a inkasovali sme rýchlo gól. Trvalo nám určitý čas, kým sme sa vrátili do zápasu. Som rád, že sme dobre zareagovali na inkasovaný gól a postupom času prebrali iniciatívu. Svojou aktívnou hrou sme sa dopracovali k penalte a zaslúžene vyrovnali. V druhom polčase to bola taká šachová partia, súper pekne skóroval. My sme sa snažili striedaniami oživiť hru, no pred koncom sme spravili individuálnu chybu, kedy to súper zlomil gólom na 1:3. Záverečných 10 minút chlapci odmakali a gól na 2:3 bol pre nich odmenou. Som smutný, veď sme prehrali. Španielov sme chceli zdolať. Musím však pochváliť chlapcov za prístup a výkon, ktorý podali. Sú tam však rezervy, je na čom pracovať," povedal kouč Kentoš po utorkovej prehre do mikrofónu JOJ Šport.

V tabuľke C-skupine majú mladí Slováci na svojom konte 12 bodov a patrí im 2. priečka. Vedúci Španieli nazbierali už 21 bodov a zaistili si postup na kontinentálny šampionát. Mladí slovenskí futbalisti sa v boji o ME predstavia 3. júna na Malte a mali by tam spečatiť svoju druhú priečku. Na ME postúpia všetci víťazi kvalifikačných skupín, druhé tímy tabuliek majú tiež nádej na priamy postup prípadne účasť v baráži.

Kvalifikácia o postup na ME 2023 hráčov do 21 rokov - Žilina:


C-skupina

Slovensko - Španielsko 2:3 (1:1)


Góly: 38. Bernát (z pok. kopu), 90.+ Nebyla - 4. Gil, 66. S. Gomez, 81. Navarro
Zostava SR: Belko - Suľa, Nemčík, Obert, Vojtko - Lichý, Šviderský (81. Nebyla) - Kaprálik (82. Slebodník), Bernát (74. Kadák), Iľko (62. Galčík) - Trusa (62. Bobček)



Viac k témam: Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí futbalisti do 21 rokov nestačili na Španielsko, stále môžu postúpiť na majstrovstvá Európy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.