Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenská zostava na Pjongčang je bez Kuzminovej

 Webnoviny  28. február 2017  299  
Slovenská zostava na Pjongčang je bez Kuzminovej

Svetový pohár po ázijskej zastávke ešte má na programe dve európske podujatia: 10. - 12. marca vo fínskom Kontiolahti a 17. - 19. marca v nórskom Osle-Holmenkollene.

BANSKÁ BYSTRICA 28. februára (WebNoviny.sk) - Matej Kazár, Martin Otčenáš, Tomáš Hasilla, Michal Šima, Jana Gereková, Terézia Poliaková a sestry Paulína a Ivona Fialkové tvoria slovenskú zostavu na 8. kolo Svetového pohára biatlonistov (aj so zarátaním nedávnych MS v rakúskom Hochfilzene), ktoré sa uskutoční 2. - 5. marca v Pjongčangu v Kórejskej republike. Informáciu priniesol web Biatlon-Info.sk.

V dejisku budúcoročných ZOH teda bude absentovať dvojnásobná olympijská víťazka v šprinte Anastasia Kuzminová, ktorá na spomenutom šampionáte štartovala po chorobe dýchacích ciest a skončila ôsma v rýchlostných pretekoch, trinásta v stíhačke a dvadsiata druhá v "mass-štarte". Vytrvalostné preteky vynechala. SP po ázijskej zastávke ešte má na programe dve európske podujatia: 10. - 12. marca vo fínskom Kontiolahti a 17. - 19. marca v nórskom Osle-Holmenkollene.

Súbežne s Pjongčangom bude 7. kolo IBU Cupu: 2. - 5. marca sa v spomenutom Kontiolahti zapoja zo Slovákov do diania Michal Kubaliak, Ondrej Kosztolányi, Šimon Bartko, Alžbeta Majdišová a Veronika Machyniaková.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.