Utorok, 3. september 2024
Slnečno  29,5 °C
Mimoriadne správy

Slovenská plavkyňa Potocká mala na olympiáde vydarený začiatok, ale po rozplavbách skolabovala (foto)

 Webnoviny   2. august 2024  119  
Slovenská plavkyňa Potocká mala na olympiáde vydarený začiatok, ale po rozplavbách skolabovala (foto)

2.8.2024 (SITA.sk) - Slovenská reprezentantka v plávaní Tamara Potocká neprešla na OH 2024 v Paríži sitom v rozplavbách polohových pretekov na 200 m. Dvadsaťjedenročná olympijská debutantka obsadila v rozplavbách 23. miesto časom 2:14,20, čo znamená, že za svojich osobným i slovenským rekordom zaostala o takmer 2 sekundy.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Slovenka pritom zaznamenala pomerne vydarený začiatok pretekov, po motýľkarskom úseku bola na štvrtej priečke. Následne v znakárskej päťdesiatke klesla až na 6. pozíciu a v ďalšom priebehu sa jej už nepodarilo posunúť vyššie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenská plavkyňa Tamara Potocká skolabovala na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Nepríjemné správy prišli z metropoly Francúzska pár desiatok minút po jej výkone. Podľa viacerých zdrojov Potocká po rozplavbách skolabovala a musela byť prevezená do jednej z parížskych nemocníc.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Slovenská plavkyňa Potocká mala na olympiáde vydarený začiatok, ale po rozplavbách skolabovala (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.