Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovan získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých viedol kouč Weiss starší

 Webnoviny  17. jún 2021  370  
Slovan získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých viedol kouč Weiss starší

17.6.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava v súlade s očakávaniam získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých tam v minulosti viedol nový kouč "belasých" Vladimír Weiss st.

Účastník 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2021/2022 angažoval 33-ročného obrancu Gurama Kashiu a 35-ročného stredopoliara Jabu Kankavu, referuje o tom oficiálny web klubu. Obaja futbalisti podpísali zmluvy na jednu sezónu.

"Dokopy majú viac než dvesto štartov na medzinárodnej úrovni. Prvé letné posily prinesú cenné skúsenosti a môžu belasým okamžite pomôcť v pohárovej Európe. Obaja prichádzajú do Slovana rozohraní, v jarnej časti pravidelne nastupovali za svoje kluby. Už dnes sa naplno zapoja do prípravy s mužstvom," uvádza sa na webe skslovan.com.

"Týmto hráčom plne dôverujem. Obaja majú na konte takmer sto štartov v reprezentácii, v Gruzínsku ma podržali. Sú starší, ale majú obrovské skúsenosti, ktoré budeme potrebovať. Práve preto prišli. Mali by byť s nami už na dnešnom večernom tréningu,“ povedal hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Kashia prichádza do Slovana z gruzínskeho Lokomotivu Tbilisi, Kankava naposledy pôsobil vo Francúzsku v druholigovom Valenciennes. Stopér Kashia v minulosti pôsobil aj v Holandsku (Arnhem), aj v zámorskej MLS (San Jose Earthquakes). Defenzívny stredopoliar Kankava na klubovej úrovni hral v najvyššej francúzskej, ruskej či ukrajinskej lige.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých viedol kouč Weiss starší © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.