Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  7,5 °C
Mimoriadne správy

Slovan strelil vo Fortuna lige päť gólov, Ružomberok triumfoval a Sereď opäť remizovala

 Webnoviny  28. september 2019  323  
Slovan strelil vo Fortuna lige päť gólov, Ružomberok triumfoval a Sereď opäť remizovala

28.9.2019 (Webnoviny.sk) - V úvodnom zápase 10. kola futbalovej Fortuna ligy Sereď remizovala s Trenčínom 1:1 (0:1). Na myjavskom štadióne sa hostia ujali vedenia v samom závere prvého polčasu gólom obrancu z Trinidadu a Tobaga Kestona Juliena.

Domáci odpovedali v 69. min efektnou hlavičkou v podaní senegalského obrancu Tidianeho Ba. Trenčania mohli v druhom polčase streliť aj druhý gól, ale Chorváta Anteho Roguljiča z pár metrov vychytal Severomacedónec Dejan Iliev.

Nespokojní s bodom


Sereď dosiahla piatu remízu v neprerušenej sérii, v tabuľke zostala na 8. mieste o bod za Trenčínom. Ten čaká na víťazstvo v ligovej súťaži od 24. augusta.

"S bodom nie som spokojný, je to už piata remíza. Chlapci vyžmýkali zo seba všetko, hrali na 95% svojich možností. Musíme si dať pozor na štandardné situácie, to je naša slabina. Mali sme 3-4 šance, ale neskórovali sme," uviedol tréner Serede Slavče Vojneski pre RTVS.

Kormidelník Trenčína Roman Marčok skonštatoval: "Futbal sa rozhoduje v šestnástke a my tam nie sme dostatočne efektívni. Čo mám povedať k šanci, ktorú sme mali v druhom polčase? Z takýchto situácií treba jednoznačne skórovať."

Holman hrdinom na Tehelnom poli


Slovan Bratislava splnil úlohu favorita proti Nitre a suverénne zvíťazil 5:0. Hrdinom domácich pred prázdnymi tribúnami Tehelného poľa, na ktoré mali povolený vstup len deti 15 rokov, sa stal maďarský reprezentant David Holman.

Prvý gól strelil v 39. min, keď príliš jednoducho prešiel obranou hostí. Už o minútu neskôr zvýšil na 2:0, keď ho veľkou chybou poslal do šance stredopoliar Nitry Miloš Šimončič.

Hetrik uzavrel v 53. min, keď dorazil za chrbát brankára Dávida Šípoša odrazenú loptu po vlastnom pokutovom kope. Na 4:0 upravil v 67. min mladý kanonier Dávid Strelec, konečný výsledok podčiarkol zásahom v 86. min Nono.

V neúplnej tabuľke sa Slovan dostal na prvé miesto o 2 body pred Žilinu, ktorá má k dobru nedeľňajší zápas v Dunajskej Strede.

Víťazný gól strelil Mojžiš


V súboji tímov zo spodnej časti tabuľky získali 3 body Seničania. Na domácom trávniku zdolali nováčika Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0. Druhé víťazstvo Senice v tomto ročníku zariadil v 86. min iba 19-ročný Tanzánijčan Akinyoola Samson.

Hostia zo Žiaru nad Hronom klesli na posledné miesto v tabuľke. V zápase Michalovce - Ružomberok sa tiež o troch bodoch rozhodlo až v samom závere.

V nadstavenom čase sa presadil Alexander Mojžiš, ktorý dal víťazný gól aj pred týždňom v Dunajskej Strede. Ružomberčania po treťom víťazstve v sezóne preskočili v tabuľke o jeden bod práve Michalovčanov na 7. mieste.

Fortuna liga 2019/2020 - 10. kolo



  • sobota:


ŠKF iClinic Sereď - AS Trenčín 1:1 (0:1)
Góly: 69. Ba - 45. Julien

FK Senica - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)
Gól: 86. Samson

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 5:0 (2:0)
Góly: 39., 40. a 53. Holman, 67. Strelec, 86. Nono

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)
Gól: 90.+ Mojžiš

Nedeľňajší program (18.00 h):
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Spartak Trnava
FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina



Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan strelil vo Fortuna lige päť gólov, Ružomberok triumfoval a Sereď opäť remizovala © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.