Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovan opustí aj Parks, Buček či Meszároš. Tím Bratislava Capitals zas angažoval dvoch nových hráčov

 Webnoviny  21. máj 2021  272  
Slovan opustí aj Parks, Buček či Meszároš. Tím Bratislava Capitals zas angažoval dvoch nových hráčov

21.5.2021 (Webnoviny.sk) - Hokejový Slovan Bratislava pre nasledujúci súťažný ročník neráta s viacerými hráčmi z minulosezónneho kádra. Ako informujú "belasí" na svojom oficiálnom webe, na novom kontrakte s klubom sa nedohodli brankár Tyler Parks ani útočníci Branislav Rapáč a Samuel Buček.

V Slovane nepokračujú ani Andrej Meszároš, Peter Šišovský, Dalibor Bortňák, Brendan Ranford a Brendan O'Donnell.

Zmluvy na ďalší ročník podpísali brankár Kristers Gudlevskis, obrancovia Patrik Maier, Michal Beňo, Juraj Valach aj útočníci Brant Harris, Tomáš Zigo, Milan Kytnár, Peter Kundrík a Adam Lukošík. Z hosťovania v Banskej Bystrici sa vrátil Jakub Sukeľ.

Hľadá sa brankár aj obranca


"Určite by sme ešte chceli podpísať brankára, ktorý by vytvoril rovnocennú dvojicu s Gudlevskisom. Ak to bude čo len trochu možné, preferujeme slovenského gólmana. Hľadáme tiež obrancu s držaním hokejky naľavo na presilovky. Vyberáme aspoň jedno šikovné krídlo do prvých dvoch formácií a možno ešte jedného centra na úrovni tretej lajny. Tieto akvizície by sme radi sfinalizovali do začiatku spoločnej prípravy na ľade v auguste," prezradil generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Bratislavský klub tiež angažoval Daniela Gachulinca, Matta MacKenzieho, Andrewa Yogana, Williama Rapuzziho a Samuela Takáča. Do prípravy Slovana by sa mali zapojiť aj ďalší talentovaní mladíci a bojovať o profesionálne zmluvy.

Nové mená hlási aj Capitals


Dve nové mená v kádri pre nasledujúcu sezónu hlási iný bratislavský tím Capitals. Účastník nadnárodnej Ice Hockey League najnovšie angažoval kanadského útočníka Jamieho Arniela a amerického obrancu Luca Snuggeruda. Obaja v ostatnom ročníku hrali v Európe - Arniel v nemeckom druholigovom Bad Nauheime a Snuggerud v českom druholigovom Kladne. Arniel v minulosti hral v EBEL lige za rakúsky Dornbirn.

“Verím, že obaja hráči nám pomôžu pri dosahovaní našich cieľov, Arniel pôsobil v ICEHL s dobrými výsledkami a budeme od neho čakať produktivitu, Snuggerud je ofenzívne ladený obranca s dobrým korčuľovaním a kvalitnou rozohrávkou," informoval na klubovom webe viceprezident Capitals Dušan Pašek.

Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan opustí aj Parks, Buček či Meszároš. Tím Bratislava Capitals zas angažoval dvoch nových hráčov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.