Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Slovan má istú účasť Európsku ligu, no túži po Lige majstrov. Mali sme šťastie, že sme prežili úvod, hodnotí Weiss (video)

 Webnoviny  14. august 2024  87  
Slovan má istú účasť Európsku ligu, no túži po Lige majstrov. Mali sme šťastie, že sme prežili úvod, hodnotí Weiss (video)

14.8.2024 (SITA.sk) - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava remizovali v utorkovom odvetnom zápase 3. predkola Ligy majstrov na ihrisku cyperského APOEL Nikózia 0:0. Keďže "belasí" pred týždňom doma na Tehelnom poli uspeli 3:1, prenikli do play-off najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

V ňom natrafia na dánsky FC Midtjylland, ktorý vyradil v 3. predkole Ferencváros Budapešť. Zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho si zároveň postupom cez súpera z Cypru zabezpečili minimálne účasť v skupinovej časti Európskej ligy.

Ťažký zápas s výborným súperom


Duel v Nikózii potvrdil predzápasové slová trénera Weissa, ktorý avizoval, že domáci v odvete nezložia zbrane a podajú oveľa kvalitnejší výkon ako v prvom zápase v Bratislave.

„Ťažký zápas s výborným súperom. Mali sme šťastie, že sme prežili úvod, rátali sme s tlakom. Fantastický Takáč nás niekoľkokrát podržal. Remíza je výborná. Mali sme dve-tri čisté šance, ale prišli sme pre postup, ten je a za to sme radi," zhodnotil kouč Weiss v priamom prenose televízie STVR Šport.


Takáč sa teší na zvučku Ligy majstrov


Radosť z prvého prieniku Slovana do play-off Ligy majstrov od roku 2014 bolo cítiť aj na Vladimírovi Weissovi mladšom.

„Veľa to pre mňa znamená, aj som to tak po zápase cítil. Dávame do toho všetci strašne veľa a všetko. Stojí nás to množstvo síl, fakt ideme na maximum. Som neskutočne rád, že sa nám podarilo postúpiť,“ vyhlásil kapitán slovenského šampióna pre oficiálny klubový web.



Svoj najlepší duel od príchodu do Bratislavy z trnavského Spartaka odchytal brankár Dominik Takáč. Ten v Nikózii čelil 19 streleckým pokusom súpera, z toho päť išlo na jeho bránku.

„Prežívame obrovskú radosť. Išli sme si všetci za týmto postupom. Je tu skvelá skupina hráčov. Čelili sme búrlivej fanúšikovskej základni súpera, vysokým teplotám, no i tak sme to zvládli. Tešíme sa na zvučku Ligy majstrov a chceme ešte absolvovať ďalší úspešný dvojzápas," povedal Takáč.


V stredu 21. augusta čaká "belasých" úvodný duel proti FC FC Midtjylland. Dánsky šampión v stredu remizoval v Budapešti s Ferencvárosom 1:1 a keďže doma triumfoval 2:0, zaslúžene postúpil do play-off. Úvodný zápas sa bude hrať na severe Európy v meste Herning, kde má Midtjylland svoje zázemie. Odveta na bratislavskom Tehelnom poli je na programe v stredu 28. augusta.


Zostrih a fotografie z úvodného zápasu



Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal (Liga majstrov – 3. predkolo): Slovan Bratislava – APOEL Nikózia (fotografie)



Viac k témam: Liga majstrov, Liga majstrov 2024/2025
Zdroj: SITA.sk - Slovan má istú účasť Európsku ligu, no túži po Lige majstrov. Mali sme šťastie, že sme prežili úvod, hodnotí Weiss (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.