Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovan Bratislava zdolal kosovského majstra, jeho fanúšikovia však po zápase pískali

 Webnoviny  24. júl 2019  259  
Slovan Bratislava zdolal kosovského majstra, jeho fanúšikovia však po zápase pískali

24.7.2019 (Webnoviny.sk) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy 2019/2020 nad kosovským šampiónom KF Feronikeli 2:1. Opäť však nepredviedli oslnivý výkon, za čo ich viac než sedemtisíc priaznivcov na Tehelnom poli neraz "odmenilo" piskotom.

Po góle Nona a premenenej penalte Andraža Šporara to vyzeralo pre "belasých" priaznivo, ale v 67. min vrátil súpera do hry presný zásah Mendurima Hotiho. Odveta je na programe v utorok 30. júla na pôde kosovského mužstva.

Európska liga UEFA 2019/2020 - 2. predkolo



  • prvý zápas


ŠK Slovan Bratislava (SR) - KF Feronikeli (Kos.) 2:1 (1:0)


Góly: 9. Nono, 61. Šporar (z pok. kopu) - 67. Hoti, ŽK: 45.+ Holman, 59. Ljubičič - 55. Dabiqaj, 62. Hoti, 78. Malaj, rozhodovali: Papadopoulos - Kourompylia, Petropoulos (všetci Gréc.), 7150 divákov

Zostavy:
Slovan: Greif - Bajrič, Abena, Božikov, Suchockij - Ljubičič - Nono (86. de Kamps), Holman (67. Strelec), Ratao (70. Daniel) - Moha, Šporar
Feronikeli: Smakiqi - Islami, Prekazi, Lladrovci, Hoxha - Fazliu, Dabiqaj, Malaj (82. Bojku) - Hoti (90.+ Topalli) - Rexha, Carioca Jean (76. Zeka)


I. polčas


Hráči Slovana Bratislava vstúpili do zápasu veľmi dobre a už v deviatej minúte sa ujali vedenia. Priamy kop spoza šestnástky zahrával Španiel Nono a s prispením múru prekonal súperovho brankára - 1:0. Strelený gól však akoby domácim skôr uškodil ako pomohol.

Zverenci trénera Jána Kozáka ml. sa len ťažko dostávali do stopercentných šancí a niekoľkokrát mali šťastie, že súper brejkové akcie nedotiahol do nebezpečného zakončenia. V úvodnom dejstve ešte zaujalo v 44. min akrobatické zakončenie Andraža Šporara, ale gólman Florjan Smakiqi jeho pokus vytesnil na rohový kop.

II. polčas


Po zmene strán sa slovenskému majstrovi podarilo zvýšiť náskok. V 61. min nariadil grécky rozhodca Papadopoulos pokutový kop, ktorý Šporar bez problémov premenil - 2:0. Slovinský kanonier tak nezopakoval zaváhanie spred siedmich dní, keď neskóroval v jedenástkovom rozstrele na pôde FK Sutjeska Nikšič.

"Belasým" však dvojgólový náskok dlho nevydržal. Domáci nezareagovali dobre na priamy kop a v 67. min odrazenú loptu ľavačkou upratal do siete Mendurim Hoti - 2:1. Brankár Dominik Greif tak inkasoval aj v treťom pohárovom vystúpení.

Hráči v bielych dresoch sa v celom dueli zmohli len na štyri priame ohrozenia bránky, a tak si do odvety odnesú iba tesný náskok.

Hlasy



  • zdroj: RTVS


Ján Kozák ml. (tréner ŠK Slovan Bratislava): "Nebolo to ideálne, chceme hrať inak. Sme trošku v kríze, čo aj hráčov zväzuje. Boli sme lepším tímom, ale potom sme inkasovali gól zo štandardnej situácie. Myslím si, že víťazstvo 2:0 by bolo fajn. Piskot z tribún ma neteší. Som zvyknutý na víťazstvá, ale keď sa vám fanúšik takto otočí chrbtom, tak niečo nie je v poriadku. Mrzí ma to."

Dominik Greif (brankár ŠK Slovan Bratislava): "Zase sme dostali zbytočný gól zo štandardnej situácie. Je to škoda, zráža nás to dolu a takto sa nedá uspieť v Európe. Možno to teraz uhráme, ale potom prídu ťažší súperi a my nemôžeme inkasovať takéto góly z ničoho. Fanúšikovia nás podporovali, ale samozrejme, majú právo vyjadriť svoj názor a treba to rešpektovať. Nás mrzí, že s našou hrou nie sú spokojní a nám neostáva nič iné len pracovať na tom, aby to bolo lepšie."



Viac k témam: Európska liga UEFA, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan Bratislava zdolal kosovského majstra, jeho fanúšikovia však po zápase pískali © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.