Piatok, 19. júl 2024
Slnečno  26 °C
Mimoriadne správy

Slovan Bratislava začne súťažnú sezónu proti Struge, Mak sa už nevie dočkať (foto)

 Webnoviny   9. júl 2024  103  
Slovan Bratislava začne súťažnú sezónu proti Struge, Mak sa už nevie dočkať (foto)

9.7.2024 (SITA.sk) - Už v stredu 10. júla o 19.00 h sa začne súťažná sezóna pre úradujúceho slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava.

"Belasí" vstúpia do nového súťažného ročníka domácim duelom 1. kvalifikačného kola o postup do hlavnej súťaže Ligy majstrov, ich súperom bude severomacedónsky tím FK Struga Trim-Lum. Odveta je na programe o týždeň na Balkáne.

Hosťovanie v družstve FC Pafos


„Už sme zvyknutí, že v každej sezóne hráme hneď v úvode veľmi dôležité zápasy. V kabíne sme dobre nastavení, koncentrujeme sa na stredu. Spravíme všetko, čo bude potrebné na to, aby sme uspeli a vytvorili si dobrú pozíciu do odvety," uviedol slovinský obranca Kenan Bajrič podľa oficiálneho webu bratislavského klubu.

Rodák z Ľubľany je patrí Slovanu od januára 2018, pričom dve sezóny strávil na hosťovaní v cyperskom družstve FC Pafos. Vlani sa Slovan v úvode sezóny natrápil s luxemburským tímom FC Swit Hesperange, doma s ním remizoval 1:1 a vonku zvíťazil 2:0.

„Myslím si, že si z minulého roka môžeme niečo vziať, aby sme to tentoraz doma zvládli výsledkovo lepšie. Európske predkolá sú nevyspytateľné. Máte len dva zápasy, takže je dôležité vyvarovať sa chybám a byť stopercentní od prvej minúty úvodného duelu do poslednej sekundy odvety," poznamenal Bajrič.

Balkánsky súper


Čo o balkánskom súperovi vie slovinský zadák? „Súperovi hráči sa určite budú biť zo všetkých síl, majú to v mysli i srdci. Balkánska mentalita je jednoducho taká. Sú však aj dobrí na lopte. Nie je to ako pred desiatimi rokmi, keď kluby z menších krajín boli kvalitatívne slabšie. V dnešnom futbale je to okrem kvality do veľkej miery o behaní, nasadení, bojovnosti. Pre oboch je to prvý zápas v sezóne, a vieme, že prvé duely bývajú zradné. Preto bude dôležitá naša koncentrácia a dôraz na detaily,“ vyhlásil Kenan Bajrič.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovan pred zápasom s FK Struga Trim Lum (fotografie)

Dodal: Fanúšikovia nám dokážu naozaj veľmi pomôcť. Zvlášť v ťažkých momentoch, ak sme práve v tej chvíli dole, nám pohľad na ľudí v hľadisku dokáže dodať ohromnú energiu a podporu pre zvyšok zápasu. Zažili sme to aj v minulej sezóne, napríklad doma s Lille, keď sme sa pri náročnom priebehu vzmohli a vyrovnali sme na 1:1. Verím, že aj v stredu príde čo najviac ľudí."

Ak dostane dôveru od trénera Vladimíra Weissa staršieho, v stredu absolvuje Róbert Mak súťažnú premiéru vo farbách klubu, v ktorom vyrastal. Neviem sa už dočkať. Veľmi by som si prial, aby prišlo čo najviac ľudí. Viem, aká býva na Tehelnom poli atmosféra na európskych zápasoch, a verím, že aj teraz bude skvelá. Za každého fanúšika budeme radi. Nás všetkých, čiže Slovan, čaká veľmi dôležitý zápas," povedal.

Prvý duel na pôde súpera


Zaujímavosťou stredajšieho duelu v Bratislave bude, že ho povedie 40-ročná francúzska rozhodkyňa Stéphanie Frappartová, ktorá nechýbala medzi arbitrami na majstrovstvách sveta v Katare 2022. Na pravidlá v odvetu v severomacedónskom Ohride bude dohliadať Ricardo de Burgos Bengoetxea zo Španielska.

Ak "belasí" postúpia v LM ďalej, vyzve v 2. kvalifikačnom kole postupujúci tím z inej dvojice 1. kola - estónsky klub Flora Tallinn alebo slovinské družstvo NK Celje. Prvý duel by Slovan absolvoval na pôde súpera 23. alebo 24. júla, odvetu v domácom prostredí 30. alebo 31. júla.

Druhé kvalifikačné kolo


V opačnom prípade, ak Bratislavčania neprejdú cez súpera zo Severného Macedónska, predstavia sa v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy proti bieloruskému Dinamu Minsk alebo arménskemu Pjuniku Jerevan. V sezóne 2023/2024 sa Slovan neprebojoval do skupinovej časti LM.

V kvalifikácii prešiel cez spomenutý Hesperange aj Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny, potom však nestačil na izraelský Maccabi Haifa a potom v play-off o Európsku ligu ani na cyperský Aris Limassol. Zo skupinovej časti EKL potom postúpil do vyraďovacej časti, v ktorej nestačil na rakúsky Sturm Graz.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: SITA.sk - Slovan Bratislava začne súťažnú sezónu proti Struge, Mak sa už nevie dočkať (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.