Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Slovan Bratislava bude hrať 2. predkolo Európskej ligy vonku, súpera spoznala aj Dunajská Streda

 Webnoviny  31. august 2020  261  
Slovan Bratislava bude hrať 2. predkolo Európskej ligy vonku, súpera spoznala aj Dunajská Streda

31.8.2020 (Webnoviny.sk) - FC DAC 1904 Dunajská Streda v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy 2020/2021 privíta v domácom prostredí futbalistov severočeského Jablonca.

Rozhodol o tom pondelkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V majstrovskej vetve spoznali súpera aj hráči ŠK Slovan Bratislava, opäť ich čaká cesta na sever Európy - vo Fínsku nastúpia proti tímu KuPS Kupio.

DAC prešiel cez Hafnarfjördur


Obe stretnutia sa uskutočnia vo štvrtok 17. septembra a ich víťazi postúpia do ďalšej časti kvalifikácie, ktorej žreb sa bude konať už v utorok 1. septembra. Dunajská Streda v 1. kvalifikačnom kole zdolala islandský klub HF Hafnarfjördur 2:0, tentokrát súpera privíta na vlastnom trávniku.

Duel sa uskutoční bez divákov na tribúnach, fanúšikovia chýbajú na základe rozhodnutia UEFA na všetkých štadiónoch v predkolách európskych pohárových súťaží. Možnými súpermi Dunajskej Stredy boli aj rakúsky Hartberg a švajčiarsky Bazilej.

"Belasí" nehrali 1. predkolo Ligy majstrov


Slovan Bratislava sa do Európskej ligy "presunul" z kvalifikácie Ligy majstrov, v ktorej neodohral ani jeden zápas, no na základe verdiktu UEFA prehral svoj súboj s KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov kontumačne.

"Belasí" u súpera nemohli nastúpiť, pretože po prílete do krajiny sa v oboch výpravách Slovana objavila osoba s pozitívnym testom na koronavírus. Bratislavský tím sa voči verdiktu UEFA odvolal aj na Športový arbitrážny súd, no ani na tomto fóre nepochodil.

Severočeský Liberec v kádri s viacerými Slovákmi sa predstaví v 2. kvalifikačnom kole EL v Litve proti FK Riteriai.

Viac k témam: Európska liga UEFA
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan Bratislava bude hrať 2. predkolo Európskej ligy vonku, súpera spoznala aj Dunajská Streda © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.