Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovákov dvakrát preveria Rakúšania, medzi novou posilou bude aj Hudáček, Cehlárik či Hrivík

 Webnoviny  30. apríl 2021  310  
Slovákov dvakrát preveria Rakúšania, medzi novou posilou bude aj Hudáček, Cehlárik či Hrivík

30.4.2021 (Webnoviny.sk) - Súčasťou druhého bloku prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Lotyšsku budú aj dva víkendové zápasy proti Rakúšanom. Tréner Craig Ramsay privítal na štvrtkovom zraze v Piešťanoch až deväť nových tvárí.

Sú nimi útočníci Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Michal Krištof, Matúš Sukeľ, Pavol Regenda, Miloš Roman, Patrik Hrehorčák, resp. brankári Matej Tomek a Július Hudáček.

V pondelok 3. mája sa k tímu ešte pripoja zostávajúci dvaja noví hráči - obrancovia Martin Gernát a Mislav Rosandič.

"Pred šampionátom nás čakajú ešte štyri stretnutia, takže každý dostane šancu ukázať sa. Musíme strieľať viac gólov a častejšie sa pokúšať o streľbu. Pokračujeme tiež na zlepšovaní hry v obrannom aj strednom pasme. V prvom rade však musíme zlepšiť produktivitu. Nechceme hrať zápasy o jednom góle a predĺženiach," zaželal si tréner Ramsay.

O pozícii v tíme sa ešte nebavili


Ofenzívnu kvalitu slovenského tímu by mali vylepšiť aj produktívni útočníci so skúsenosťami zo zámorskej NHL Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Obaja majú za sebou vydarenú sezónu vo švédskom Leksande. Hrivík vyhral kanadské bodovanie SHL s 51 bodmi, Cehlárikovi stačilo 40 bodov (20+20) na celkovú jedenástu priečku.

"Veríme si. Obaja chceme pomôcť mužstvu k čo najlepším výsledkom. Osobne sa veľmi teším na šampionát. Určite budem sebavedomejší a užijem si ho viac ako pred piatimi rokmi," podotkol Peter Cehlárik, ktorý na MS medzi dospelými debutoval v roku 2016. Na šampionáte v Rusku vtedy vo svojom debute strelil gól Nemcom.

"Ešte sme sa s trénermi nebavili o našej pozícii v tíme či o hre v presilovkách. Verím, že všetko klapne čo najlepšie a všetci budeme spokojní," dodal Cehlárik.

Rakúšania vyhrali len nad Maďarmi


Rakúšania v príprave na MS 2021 dosiaľ zohrali rovnako ako Slováci štyri zápasy. Na úvod zdolali Maďarov 1:0, ale potom prišli hladké prehry s Bielorusmi (1:5) a dvakrát s Čechmi (0:5 a 2:7).

Na rozdiel od svojho aktuálneho súpera sa Slováci v príprave až trikrát tešili z víťazstva - Nemcov zdolali 4:3 po nájazdoch a 2:1 a Lotyšov 1:0 po predĺžení. Rovnakému súperovi raz podľahli: 1:2 po predĺžení.

Vo vzájomnej bilancii Slovákov a Rakúšanov sú jasne lepší slovenskí hokejisti. Z 36 zápasov vyhrali 28-krát a prehrali iba šesťkrát a dvakrát sa zrodila remíza (skóre: 143:59). Zatiaľ naposledy pred dvoma rokmi v Innsbrucku Slováci zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch.

"Náš tím funguje v tréningoch v Piešťanoch veľmi dobre a verím, že dobrá atmosféra sa prejaví aj v zápasoch proti Slovákom. Očakávam, že hráči sa zlepšia v porovnaní s predchádzajúcim týždňom," uviedol trénera Rakúšanov Roger Bader na webe eishockey.at.

Generálka Slovákov bude v Prahe


Oba piešťanské duely Slovensko - Rakúsko majú začiatok o 20.15 h a hrajú sa bez diváckej kulisy. Generálku na svetový šampionát absolvujú Ramsayho zverenci v Prahe - 6. a 7. mája si tam zmerajú sily s Čechmi.

Do svetového šampionátu v Rige vstúpi výber SR v piatok 21. mája proti Bielorusom. Nasledovať budú súboje proti Britom, Rusom, Švajčiarom, Dánom, Švédom a Čechom.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2021
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovákov dvakrát preveria Rakúšania, medzi novou posilou bude aj Hudáček, Cehlárik či Hrivík © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.