Utorok, 7. máj 2024
Zamračené  14,1 °C
Mimoriadne správy

Slovák Ružička je medzi najväčšími nádejami juniorských MS

 Webnoviny  25. december 2016  422  
Slovák Ružička je medzi najväčšími nádejami juniorských MS

Oficiálny web NHL zostavil desiatku najväčších talentov, ktoré sa zúčastnia na juniorskom šampionáte v Montreale a Toronte.



MONTREAL 25. decembra (WebNoviny.sk) - Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa v zámorí vnímajú ako veľká prehliadka hokejových nádejí a oficiálna stránka NHL medzi desať najväčších zaradila aj slovenského reprezentanta Adama Ružičku.

Zostavovatelia zoznamu pripomenuli, že na nadchádzajúcom šampionáte v Montreale a Toronte (26. decembra 2016 - 5. januára 2017) sotva možno očakávať takú kvalitu, akú pred rokom vo Fínsku, kde sa predstavili Jesse Puljujärvi, Patrik Laine či Auston Matthews, teda hráči, ktorí už v tejto sezóne žiaria v NHL. A to ešte ani jeden z nich nedovŕšil dvadsať.

Skauti však budú napriek tomu v stave najvyššej pohotovosti. Ich pozornosť by sa za normálnych okolností upriamila najmä na stredného útočníka Nolana Patricka, ale Kanaďan sa zranil a na turnaji bude chýbať.

V elitnej desiatke bez poradia figuruje aj 17-ročný odchovanec ružinovského hokeja Ružička. NHL.com charakterizuje stredného útočníka Sarnie Sting v OHL ako hráča so "šikovnými rukami a pohotovou strelou". Spoločnosť mu robia Švédi Lias Andersson, Elias Pettersson, Fíni Miro Heiskanen, Eeli Tolvanen, Juuso Välimäki a Kristian Vesalainen, Švajčiar Nico Hischier, Čech Martin Nečas a Američan Jake Oettinger.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.