Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Slováci sa na góly nenapracovali, sami sme im ich darovali. Tréner reprezentácie Walesu sa ospravedlnil fanúšikom

 Webnoviny  10. jún 2024  68  
Slováci sa na góly nenapracovali, sami sme im ich darovali. Tréner reprezentácie Walesu sa ospravedlnil fanúšikom

10.6.2024 (SITA.sk) -


Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Rob Page sa ospravedlnil fanúšikom za nedeľňajšiu prehru jeho tímu 0:4 v prípravnom zápase v Trnave s výberom domáceho Slovenska.

Štyridsaťdeväťročný kormidelník zároveň priznal, že jeho zotrvanie vo funkcii aj po júnovom asociačnom termíne je v rukách kompetentných vo vedení zväzu.

Tlak na kouča narastá


Walesania výsledkom ani hrou neoslnili nielen na slovenskej pôde, ale aj vo štvrtok v Portugalsku pri bezgólovej remíze s reprezentáciou Gibraltáru. Ten je v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) až na 201. priečke.

Tlak na kouča waleského výberu narastá od svetového šampionátu v Katare 2022, na ktorom jeho zverenci v základnej B-skupine získali iba bod a v konkurencii výberov Anglicka, USA a Iránu obsadili poslednú 4. priečku.

Úspech Walesanom nepriniesol ani boj o Euro 2024, keďže v play-off prehrali s Poliakmi po penaltovom rozstrele a nepostúpili do Nemecka.

Ospravedlnil sa im


„Piskot našich divákov v Trnave chápem, veď sám som fanúšik. Po skončení zápasu som sa spoločne s hráčmi išiel s našimi priaznivcami rozlúčiť, chalanom som povedal, že to zoberiem na seba. Ospravedlnil som sa im. Ich podpora bola enormná, o to je daný výsledok viac frustrujúci,“ povedal podľa webu walesonline.co.uk. kouč, ktorý vedie reprezentáciu Walesu od roku 2020 a prehra v Trnave bola najvyššia, akú pod jeho taktovkou utrpeli hráči Walesu.

„Ak sa kompetentní rozhodnú, že nie som tým správnym človekom na to, aby som mohol viesť tento tím, tak to budem akceptovať. Aj súboj na Slovensku nám však ukázal, že máme k dispozícii viacero mladých hráčov s perspektívou,“ doplnil Page.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prípravný futbalový zápas na ME 2024 Slovensko – Wales (fotografie)

Chýbali im viaceré opory


Wales pod Tatry skutočne pricestoval bez viacerých opôr či skúsenejších futbalistov. Z rôznych dôvod absentovali napríklad Ben Davies, Chris Mepham, Connor Roberts, Joe Rodon, Neco Williams, Aaron Ramsey, David Brooks či Harry Wilson.

„Slováci sa na góly nenapracovali, sami sme im ich darovali. Neberte to ako výhovorku, ale Slovensko sa už niekoľko dní pripravuje na európsky šampionát. Boli spolu v kempe dlhé týždne, sú konsolidovanejší, pričom niektorí naši chlapci hrali ešte pred pár dňami zápasy. Pred prvým prípravným duelom sme mali iba dve tréningové jednotky,“ argumentoval bývalý obranca Sheffieldu United či Coventry City.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Prípravný zápas
Zdroj: SITA.sk - Slováci sa na góly nenapracovali, sami sme im ich darovali. Tréner reprezentácie Walesu sa ospravedlnil fanúšikom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.