Štvrtok, 2. máj 2024
Zamračené  16,5 °C
Mimoriadne správy

Škrtel bude mať vo Fenerbahce nového trénera, Cocu na lavičke skončil

 Webnoviny  29. október 2018  319  
Škrtel bude mať vo Fenerbahce nového trénera, Cocu na lavičke skončil

ISTANBUL 29. októbra (WebNoviny.sk) - Futbalistov tureckého klubu Fenerbahce Istanbul od nedele nevedie holandský tréner Phillip Cocu.

Ako referuje oficiálna stránka 19-násobného tureckého šampióna, 48-ročnému rodákovi z Eindhovenu sa stala osudnou nedeľňajšia domáca ligová prehra s Ankaragücü (1:3), pri ktorej na ihrisku nechýbal ani kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. Cocu pritom nastúpil do funkcie iba 1. júla tohto roka. Jeho nástupca zatiaľ nie je známy.

Súper Spartaka Trnava v D-skupine Európskej ligy 2018/2019 sa v domácej ligovej súťaži málovídane trápi. V doterajších desiatich kolách získal iba deväť bodov (bilancia 2-3-5, pozn.) a klesol až na 15. miesto. Tím od Bosporu je tak jednu priečku a jediný bod od pásma zostupu.

Ankaragücü zvíťazilo nad Fenerbahce premiérovo od 12. decembra 2010, keď doma prekonalo slávneho protivníka 2:1. Jeden z najpamätnejších večerov počas pôsobenia v "krajine polmesiaca" vtedy zažil slovenský útočník Stanislav Šesták, ktorý strelil obidva góly tímu z Ankary. V spomenutom zápase pred ôsmimi rokmi sa v domácej bránke predstavil aj slovenský gólman Štefan Senecký a za Fenerbahce nastúpil krídelník Miroslav Stoch.

Viac k témam: Fenerbahce Istanbul, Martin Škrtel, Phillip Cocu, Süper Lig
Zdroj: Webnoviny.sk - Škrtel bude mať vo Fenerbahce nového trénera, Cocu na lavičke skončil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.