Piatok, 29. marec 2024
Zamračené  14 °C
Mimoriadne správy

Skalický odohrá na MS 2021 už len zápas proti Švédom, potom odcestuje domov a do Rigy sa viac nevráti

 Webnoviny  30. máj 2021  209  
Skalický odohrá na MS 2021 už len zápas proti Švédom, potom odcestuje domov a do Rigy sa viac nevráti

30.5.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Pavol Skalický na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige zasiahne už len do nedeľňajšieho stretnutia proti Švédom, v pondelok ráno sadne na lietadlo a odcestuje domov.

Viac o téme: MS v hokeji 2021


Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), s vedením národného tímu sa na tom 25-ročný útočník dohodol už pred šampionátom, domov cestuje z osobných a rodinných dôvodov.

"Čerstvý fínsky šampión s klubom Lukko Rauma má už dlhý čas naplánovanú životnú udalosť, ktorá mu neumožňuje dohrať šampionát do konca. Napriek neodkladným osobným záležitostiam ukázal veľké odhodlanie reprezentovať národný tím na MS v Rige," informuje HockeySlovakia.sk.

Skalickému sa poďakovali za výkon


Situácie okomentoval aj asistent generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Oto Haščák.

"Pavlovi Skalickému sa chceme poďakovať za to, že nám pomohol k zisku dôležitých bodov na svetovom šampionáte. Jeho prístup k reprezentácii si vážime, aj preto sme sa dohodli, že po zápase so Švédskom môže z osobných dôvodov opustiť národný tím. Hoci tu fyzicky nebude, veríme, že jeho bojovný hokejový duch zostane s nami v Rige. V mene celého mužstva i realizačného tímu mu prajem v nachádzajúcich dňoch spojených s veľkou životnou udalosťou všetko najlepšie," prezradil Haščák.

Zahrá si aj Pospíšil a Rosandič


Slovenskí hokejisti nastúpia proti Švédom v nedeľu 30. mája o 19.15 h SELČ. Kouč Craig Ramsay nemôže rátať len s brankárom Branislavom Konrádom, ktorého naďalej sužujú zdravotné problémy.

Hrať už môžu obranca Mislav Rosandič a útočník Kristián Pospíšil, ktorí v sobotu proti Dánom nútene pauzovali, keď od disciplinárky šampionátu dostali dištanc na jedno stretnutie.

Slováci doteraz na turnaji odohrali päť zápasov a nazbierali v nich 12 bodov, sú veľmi blízko k postupu do štvrťfinále premiérovo od roku 2013.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2021
Zdroj: Webnoviny.sk - Skalický odohrá na MS 2021 už len zápas proti Švédom, potom odcestuje domov a do Rigy sa viac nevráti © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.