Piatok, 3. máj 2024
Prevažne slnečno  12,8 °C
Mimoriadne správy

ŠK Slovan Bratislava vyzve APOEL, ak postúpi do 2. predkola Ligy majstrov

 Webnoviny  19. jún 2019  249  
ŠK Slovan Bratislava vyzve APOEL, ak postúpi do 2. predkola Ligy majstrov

NYON 19. júna (WebNoviny.sk) - Súperom slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava v prípade postupu do 2. predkola Ligy majstrov 2019/2020 bude víťaz cyperskej najvyššej súťaže APOEL Nikózia. Rozhodol o tom stredajší poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V prvom predkole proti FK Sutjeska Nikšič


"Belasí" narazili na APOEL aj v sezóne 2011/12 v rámci tretieho predkola LM. Vtedy začali sľubnou remízou 0:0 na trávniku súpera, ale v domácej odvete prehrali 0:2 po góloch Aíltona a Manducu.

Bratislavčania nastúpia v úvodnom predkole proti čiernohorskému tímu FK Sutjeska Nikšič, ktorý privítajú 9. alebo 10. júla v slovenskej metropole a odvetu odohrajú o týždeň neskôr (16. alebo 17. júla) na súperovej pôde. Ak neuspejú v prvom predkole LM, budú pokračovať v druhom predkole Európskej ligy.

Slovan v predkole LM po piatich rokoch


V rámci majstrovskej vetvy by na "belasých" čakal zdolaný z dvojice The New Saints (Wal.)/víťaz kvalifikačného kola LM. Proti waleskému mužstvu Bratislavčania nastúpili v sezóne 2014/15, keď ho v 2. predkole LM pokorili doma 1:0 a 2:0.

Slovanisti sa predstavia v predkole najprestížnejšej európskej klubovej súťaže po piatich rokoch odmlky. V edícii 2014/2015 prenikli až do play-off Ligy majstrov, kde stroskotali na bieloruskom klube BATE Borisov po domácej remíze 1:1 a prehre 0:3 vonku.

V predchádzajúcich štyroch sezónach figuroval Slovan v predkolách Európskej ligy, ale neprebojoval sa do skupinovej fázy tejto súťaže.

Viac k témam: APOEL Nikózia, Liga majstrov, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - ŠK Slovan Bratislava vyzve APOEL, ak postúpi do 2. predkola Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.