Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Situácia okolo Mbappého je komplikovaná, PSG by si ho nechal aj do konca kariéry

 Webnoviny  19. december 2021  161  
Situácia okolo Mbappého je komplikovaná, PSG by si ho nechal aj do konca kariéry

19.12.2021 (Webnoviny.sk) - Situácia okolo budúcnosti francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappého je naďalej zahalená rúškom tajomstva. Hráč parížskeho St. Germain, ktorý v pondelok oslávi 23. narodeniny, má dlhodobého nápadníka v podobe španielskeho Realu Madrid, ktorý zaňho v lete núkal astronomických 200 miliónov eur.

Mbappé má pod Eiffelovkou kontrakt platný iba do konca aktuálnej sezóny 2021/2022 a ponuky na predĺženie spolupráce odmieta. V prípade, že pomýšľa na futbalovú výzvu v drese iného klubu, od 1. januára sa oficiálne môže dopredu upísať budúcemu zamestnávateľovi.

Mohol by ostať do konca kariéry


Športový riaditeľ PSG Leonardo netají, že organizácia z Parku princov by si Mbappého rada udržala. Tvrdý postoj z nedávnych mesiacov však v ostatnom čase nahradil umiernenejším prejavom, čo by mohlo signalizovať, že cesty PSG a Mbappého sa po skončení aktuálneho ročníka rozídu.

"Ak sa Mbappé rozhodne zostať, zostane, pretože i my si to želáme. Je to komplikovaná situácia. Chceli by sme, aby do konca kariéry hral u nás, ale musíme rešpektovať jeho postoj. Myslím si však, že stále existujú možnosti na to, aby s nami predĺžil zmluvu," povedal Leonardo pre Europe 1, citoval ho i španielsky denník AS.

Väčšia motivácia na vyradenie Realu


Práve najväčší záujemca o Mbappého služby, 13-násobný európsky klubový šampión Real Madrid, bude súperom Parížanov v osemfinále Ligy majstrov. Ak by sa Mbappé v najbližšom období definitívne rozhodol, že budúcnosť spojí s "bielym baletom", proti Realu by tak teoreticky mohol nastúpiť s už podpísanou zmluvou vo vrecku.

Leonardo však na to nemyslí a túži Real vyradiť aj preto, že sa Parížanom usiluje odlákať jednu z ich najväčších hviezd. "Naším cieľom je vyhrať. Takto hráme proti každému. Zo zápasov s Realom Madrid sa stáva ´Clásico´, či už pre rivalitu alebo epizódy týkajúce sa niektorých hráčov," skonštatoval Leonardo, brazílsky majster sveta z roku 1994.

Zdroj: Webnoviny.sk - Situácia okolo Mbappého je komplikovaná, PSG by si ho nechal aj do konca kariéry © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.