Streda, 29. máj 2024
Mimoriadne správy

Sevastovová vyradila Američanku Stephensovú, tá neobháji titul na US Open

 Webnoviny   4. september 2018  384  
Sevastovová vyradila Američanku Stephensovú, tá neobháji titul na US Open

NEW YORK 4. septembra (WebNoviny.sk) - Lotyšská tenistka Anastasija Sevastovová nasadená ako deväťnásta postúpila do semifinále ženskej dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. V utorňajšom štvrťfinále zdolala za 83 minút 6:2, 6:3 obhajkyňu titulu a nasadenú trojku Američanku Sloane Stephensovú.

Stretli sa aj vlani


Sevastovová si pripíše do rebríčka minimálne 780 bodov a získa nezdanenú prémiu vo výške 925-tisíc amerických dolárov. Stephensová vybojovala 430 bodov a odmenu 475-tisíc USD. Víťazku čaká v súboji o postup do finále lepšia z duelu medzi ďalšou Američankou Serenou Williamsovou a Češkou Karolínou Plíškovou.

Odporúčame:
Federer na US Open nemal svoj deň a lapal po dychu, Millman sa po triumfe ani netešil a mal pocit viny

Dvadsaťosemročná Sevastovová (18. v rebríčku WTA) a o tri roky mladšia Stephensová (3.) odohrali štvrté vzájomné stretnutie. V rovnakej fáze turnaja vo Flushing Meadows na seba narazili aj vlani. Do semifinále vtedy prenikla Američanka víťazstvom 6:3, 3:6, 7:6 (4), keď v treťom sete prehrávala už 1:3. Stretli sa aj na augustovom turnaji v kanadskom Montreale, vo štvrťfinále triumfovala Stephensová hladko 6:2, 6:2.

Semifinálová premiéra


Sevastovová sa premiérovo v kariére predstaví v semifinále grandslamového turnaja. Zároveň sa stala prvou Lotyškou medzi najlepšou štvoricou na US Open. V uplynulých dvoch rokoch sa s posledným grandslamom sezóny lúčila vo štvrťfinále. Pred dvoma rokmi nestačila na Dánku Caroline Wozniacku 0:6, 2:6. Vlani jej vystavila stopku Stephensová.

Odporúčame:
Video: Keď som zaútočila, prišli chyby, hľadala Cibulková príčiny prehry v osemfinále US Open

Finalistka tohtoročného Roland Garros Stephensová nedokázala nadviazať na svoj minuloročný triumf a s US Open sa tento rok lúči už vo štvrťfinále. V prebiehajúcej sezóne dokázala triumfovať na marcovom turnaji v americkom Miami a do finále sa dostala aj na podujatí v kanadskom Montreale.


Výsledok utorňajšieho stretnutia štvrťfinále dvojhry žien na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku):

Dvojhra žien - štvrťfinále:
Anastasija Sevastovová (Lot.-19) - Sloane Stephensová (USA-3) 6:2, 6:3 za 83 minút

Zostávajúci utorňajší program štvrťfinále dvojhry žien:
Serena Williamsová (USA-17) - Karolína Plíšková (ČR-8)



Viac k témam: Anastasija Sevastovová, Sloane Stephensová, US Open
Zdroj: Webnoviny.sk - Sevastovová vyradila Američanku Stephensovú, tá neobháji titul na US Open © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.