Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  10,6 °C
Mimoriadne správy

Detva na úvod novej sezóny Tipsport ligy zaknihovala víťazstvo na reprezentačnou dvadsiatkou

 Webnoviny   4. september 2018  397  
Detva na úvod novej sezóny Tipsport ligy zaknihovala víťazstvo na reprezentačnou dvadsiatkou

DETVA 4. septembra (WebNoviny.sk) - Hokejisti Detvy vstúpili úspešne do novej sezóny Tipsport ligy 2018/2019. Zverenci trénera Josefa Tureka si v utorok v domácom prostredí poradili s reprezentačnou dvadsiatkou vedenou Ernestom Bokrošom 4:0 a do tabuľky si pripísali tri body.

Prvý a zároveň víťazný gól dosiahol už v 7. minúte Rastislav Gašpar vo vlastnom oslabení, keď na trestnej lavici sedel Ladislav Ščurko. Práve Ščurko zvýšil v 35. minúte na 2:0, ešte pred druhou sirénou upravil na 3:0 v presilovke Jakub Žilka. Definitívnu podobu výsledku dal v 52. minúte Radovan Puliš.

Odporúčame:
Foto: Dukla Trenčín otvorila hokejové múzeum, určila si aj ciele v novej sezóne Tipsport ligy

Tím HK Orange 20 v piatok 7. septembra nastúpi v Žiline, o týždeň v utorok v Nových Zámkoch a v stredu 12. septembra v Piešťanoch hostí Liptovský Mikuláš. Zostávajúci účastníci TL vstúpia do hry v piatok 14. septembra.

Hokej - Tipsport liga 2018/2019 - 1. kolo - utorok:


HC 07 Orin Detva - HK Orange 20 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 8. Gašpar (Martin Chovan), 35. Ščurko (M. Surový), 39. Žilka (Magogin, Martin Ďaloga), 52. Puliš (F. Fekiač)
Vylúčení: 8:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Fridrich, Štefik - Výleta, Rojík, 377 divákov

Zostavy:
Detva: R. Petrík - Martin Chovan, Kuklev, F. Fekiač, D. Jendroľ, Šimon, Matúš Chovan, M. Jendroľ, Gábor - Puliš, Gašpar, Ščurko - Žilka, Magogin, Martin Ďaloga - Milý, V. Fekiač, Tibenský - M. Surový, Valent, Ľupták
HK Orange 20: Kostelný - Švec, Kupec, Boldižár, Maňák, Nahálka, Golian, Štefanka, B. Brincko - Fafrák, Kollár, Džugan - Juščák, Havrila, L. Lunter - Urbánek, Giertl, R. Svitana - Zahradník, M. Matoušek, Čenka



Viac k témam: HC 07 Orin Detva, slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Detva na úvod novej sezóny Tipsport ligy zaknihovala víťazstvo na reprezentačnou dvadsiatkou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.