Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  16,1 °C
Mimoriadne správy

Šéf UEFA Čeferin hodnotí MS vo futbale 2018, šampionát demonštruje silu tímov v Európe

 Webnoviny  10. júl 2018  262  
Šéf UEFA Čeferin hodnotí MS vo futbale 2018, šampionát demonštruje silu tímov v Európe

MOSKVA 10. júla (WebNoviny.sk) - Do semifinále XXI. majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku (14. júla - 15. júla) postúpili iba európske tímy, čo podľa prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksandra Čeferina ukazuje silu Európy.

Odporúčame:
MS vo futbale 2018 (semifinále): Francúzsko – Belgicko (online)

"Aj keď vypadli tradične silné krajiny ako Nemecko, Španielsko či Portugalsko, sú tu iné tímy, ktoré prekonali očakávania a teraz môžu zvíťaziť. Tieto výsledky dokumentujú našu prácu na rozvoji futbalu v Európe, a tiež demonštrujú silu a kvalitu, ktorú môžme nájsť v celom regióne UEFA," uviedol Čeferin pre agentúru AP.

Medzi najlepšie štyri tímy na MS 2018 postúpilo Anglicko, Belgicko, Francúzsko a Chorvátsko. V utorňajšom semifinále sa stretnú Francúzi s Belgičanmi, druhým finalistom bude víťaz stredajšieho duelu Anglicko - Chorvátsko. Piatykrát v histórii svetových šampionátov sa stalo, že do semifinále postúpili iba tímy zo starého kontinentu.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: Aleksander Čeferin, Európska liga UEFA, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Šéf UEFA Čeferin hodnotí MS vo futbale 2018, šampionát demonštruje silu tímov v Európe © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.