Streda, 17. júl 2024
Zamračené  19,8 °C
Mimoriadne správy

Schranz patrí medzi elitu na ME vo futbale, získal prestížnu Zlatú kopačku za najlepšieho strelca

 Webnoviny  Pondelok, 11:44  55  
Schranz patrí medzi elitu na ME vo futbale, získal prestížnu Zlatú kopačku za najlepšieho strelca

15.7.2024 (SITA.sk) - Keďže sa vo finále futbalových majstrovstiev Európy v Nemecku neprezentovali anglický kapitán Harry Kane ani Španiel Dani Olmo a obaja zostali na troch strelených góloch, ocenenie pre najlepšieho kanoniera podujatia je rozdelené medzi šesť hráčov vrátane útočníka slovenskej reprezentácie Ivana Schranza.

Európska futbalová únia (UEFA) sa krátko pred finálovým súbojom tohtoročných majstrovstiev Európy v Nemecku rozhodla zmeniť pravidlá pre udeľovanie Zlatej kopačky.

Najvyšší počet presných zásahov


O jej zisku už po novom nerozhoduje počet gólových prihrávok či počet odohraných minút, ale ocenenie sa delí medzi hráčov s najvyšším počtom presných zásahov.

Viac o téme: ME vo futbale 2024



Do skupiny trojgólových okrem Angličana Kanea, Španiela Olma a Slováka Schranza patria aj Holanďan Cody Gakpo, Gruzínec Georges Mikautadze a Nemec Jamal Musiala.

Zmena oproti predchádzajúcemu turnaju


Toto pravidlo predstavuje zmenu oproti predchádzajúcemu turnaju spred troch rokov, keď portugalský útočník Cristiano Ronaldo dostal Zlatú kopačku, pretože k piatim presným zásahom pridal aj jednu gólovú prihrávku.

Český útočník Patrik Schick, ktorý na turnaji skóroval rovnako ako CR7 päťkrát, ocenenie nedostal, pretože nezaznamenal ani jednu asistenciu.

Ivan Schranz sa na kontinentálnom šampionáte v Nemecku prezentoval presným zásahom v zápasoch skupinovej časti proti Belgicku aj Rumunsku, skóroval aj pri osemfinálovej prehre s Anglickom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Osemfinále ME vo futbale 2024: Anglicko – Slovensko (fotografie)

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku, Slovensko na ME vo futbale 2024 v Nemecku, Zlatá kopačka
Zdroj: SITA.sk - Schranz patrí medzi elitu na ME vo futbale, získal prestížnu Zlatú kopačku za najlepšieho strelca © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.