Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Šatan spoločne s ministrom financií hľadajú riešenia na zachránenie hokejových akadémií v regiónoch počas koronakrízy

 Webnoviny  30. apríl 2020  231  
Šatan spoločne s ministrom financií hľadajú riešenia na zachránenie hokejových akadémií v regiónoch počas koronakrízy

30.4.2020 (Webnoviny.sk) - Realizácia projektu regionálnych hokejových akadémií, ale aj možnosti pomoci hokeju v časoch pandémie koronavírusu. Aj o tom spoločne diskutovali prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan a minister financií Slovenskej republiky Eduard Heger. Informuje o tom oficiálny web SZĽH.

Reformy sú kľúčové


Projekt výstavby stredoškolských akadémií v ôsmich hokejových regiónoch našej krajiny je pre slovenský hokej kľúčový najmä z hľadiska pokračujúceho reformného procesu v oblasti vzdelávania a výchovy hokejovej mládeže.

"Som veľmi rád, že Miroslav Šatan je tvárou slovenského hokeja. Dosiahol veľké úspechy. Uvedomuje si, že takéto výsledky možno dosiahnuť len tvrdou prácou a pokorou,“ povedal po skončení stretnutia minister financií Eduard Heger.

Akadémie majú pomáhať mladým športovcom


"Rozprávali sme sa aj na tému, ako napojiť šport do vzdelávania pomocou systému akadémií. Takéto inštitúcie by mali pomáhať mladým ľuďom v stredoškolskom veku, aby sa z nich stali vzdelaní profesionáli,“ dodal Heger.

Aj prezident SZĽH Miroslav Šatan mal z rokovania dobrý pocit: "Momentálna situácia v spoločnosti nie je ľahká. Hovorili sme s pánom ministrom aj o súčasnom dianí v športe, konkrétne v hokeji. Diskutovali sme, čo by nám dokázalo pomôcť. Bude na tíme odborníkov okolo pána ministra, aby skúsili nájsť riešenie. Na hokejovom zväze budeme vďační za akúkoľvek pomoc, ktorá pomôže športu a hokeju obzvlášť, aby prežil tieto ťažké časy.“

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, ľadový hokej
Zdroj: Webnoviny.sk - Šatan spoločne s ministrom financií hľadajú riešenia na zachránenie hokejových akadémií v regiónoch počas koronakrízy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.