Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sankcie proti Rusom pokračujú, talianske úrady zhabali Mazepinovcom luxusnú vilu

 Webnoviny  13. apríl 2022  176  
Sankcie proti Rusom pokračujú, talianske úrady zhabali Mazepinovcom luxusnú vilu

13.4.2022 (Webnoviny.sk) - Sankcie proti Rusom pokračujú aj takmer dva mesiace po začatí bezprecedentnej „špeciálnej vojenskej operácie“ Rusov na Ukrajine. Svet prakticky okamžite odpovedal uvalením sankcií a zmrazovaním majetkov ruským oligarchom. Na sankčnom zozname sa Dmitrij a Nikita Mazepinovci, ktorým teraz talianske úrady zhabali majetok za asi sto miliónov eur. Ide o rodičov pilota F1 Nikitu Mazepina, ktorý seriál nútene opustil 5. marca.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt


Honosné sídlo s názvom "Rocky Ram" sa nachádza na vrchole útesu na pobreží Costa Smeralda v oblasti Arzachena na severe Sardínie. "Nehnuteľnosť v hodnote približne 105 miliónov eur bola zmrazená z dôvodu, že je vo vlastníctve ruského miliardára Dmitrija Arkadjeviča Mazepina a jeho syna Nikitu Dmitrijeviča Mazepina, ktorý bol až do 5. marca jazdcom Formuly 1 v tíme Haas,“ uviedla talianska finančná polícia v oficiálnom stanovisku, cituje ju americký web cnn.com.

Mladý Nikita Mazepin dosiaľ odjazdil v kráľovnej motoršportu iba jednu sezónu. Kariéru mu paradoxne ukončil ruský prezident Vladimír Putin rozpútaním vojny na Ukrajine. Novým tímovým kolegom Micka Schumachera sa stal dánsky pilot Kevin Magnussen.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk - Sankcie proti Rusom pokračujú, talianske úrady zhabali Mazepinovcom luxusnú vilu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.