Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sagan nás mohol poslať do nemocnice, kritizuje ďalší cyklista jeho manéver zo záveru 11. etapy Tour de France 2020

 Webnoviny  10. september 2020  244  
Sagan nás mohol poslať do nemocnice, kritizuje ďalší cyklista jeho manéver zo záveru 11. etapy Tour de France 2020

10.9.2020 (Webnoviny.sk) - Belgický cyklista Wout van Aert (Jumbo-Visma) nebol jediný, kto sa kriticky vyjadril k jazde Petra Sagana v šprintérskom závere 11. etapy na Tour de France 2020. Nahnevaný bol aj Francúz Hugo Hofstetter z tímu Israel Start-Up Nation, ktorý sa po degradovaní Sagana z druhej na 85. priečku výsledkovej listiny ocitol na konečnej ôsmej pozícii v etape.

Prostredník a vulgarizmy v cieli


Hofstetter vyčítal Saganovi, že mu odrezal cestu, keď sa snažil dostať k bariéram a tam sa pretlačiť popri Clémentovi Venturinim a Woutovi van Aertovi.

Tour de France 2020: program, výsledky, profily etáp



Napokon sa líder tímu Bora-Hansgrohe v snahe vyhrať etapu ľavým ramenom oprel o Van Aerta, čím ho vyhodil z rytmu. Belgičan za to Saganovi v cieli ukázal vztýčený prostredník a počastoval ho vulgarizmami.

Saganov štýl jazdy voči Van Aertovi rozhodcovská komisia Tour de France vyhodnotila ako nebezpečný manéver a potrestala ho zaradením na koniec šprintujúceho balíka cyklistov ako aj odčítaním 30 bodov za druhé miesto v etape a tiež 13 bodov za štvrté miesto na rýchlostnej prémii.

Bennett s náskokom 68 bodov


Namiesto stiahnutia náskoku Sama Bennetta na čele bodovacej súťaže na 15 bodov sa tak Sagan musí vyrovnať s tým, že pred 12. etapou zaostáva za írskym súperom z tímu Deceuninck - Quick Step už o 68 bodov.

"Ahoj Peter, nezvyknem používať twitter, ale pri všetkom rešpekte k tebe, ak by som nezabrzdil v správny moment, ja a možno aj ďalší cyklisti by sme boli teraz v nemocnici. Som veľmi sklamaný," napísal Hofstetter na twitteri, cituje ho portál francúzskeho denníka L'Équipe.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tour de France 2020 – 11. etapa (fotografie)

Nervózny finiš 11. etapy Tour de France v štúdiu RTVS z pohľadu počínania Petra Sagana zhodnotil jeho niekdajší reprezentačný kolega Peter Velits.

"Peter sa ešte dokázal prešmyknúť okolo pretekára z tímu AG2R La Mondiale (Venturini - pozn. SITA), ale Van Aert bol už blízko bariéry a tam si už musel pomôcť bodyčekom, aby ho vytlačil a urobil si priestor. Z môjho pohľadu to bolo od Petra agresívne riešenie, ako sa vyhnúť bariére. Aj keď v danom momente to bola jeho jediná šanca ako sa dostať dopredu a bojovať o víťazstvo," uviedol v hodnotení expert RTVS Peter Velits, v nedávnej minulosti 6-násobný účastník Tour de France.

Viac k témam: Tour de France 2020
Zdroj: Webnoviny.sk - Sagan nás mohol poslať do nemocnice, kritizuje ďalší cyklista jeho manéver zo záveru 11. etapy Tour de France 2020 © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.