Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Ružomberok prehral v Arménsku rozdielom triedy. Dopredu sme nič neukázali, vraví Lavrinčík

 Webnoviny  21. august 2024  135  
Ružomberok prehral v Arménsku rozdielom triedy. Dopredu sme nič neukázali, vraví Lavrinčík

21.8.2024 (SITA.sk) - Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v úvodnom zápase play-off Európskej konferenčnej ligy na pôde arménskeho tímu FC Noah 0:3 (0:1). Zverenci českého trénera Ondřeja Smetanu inkasovali úvodný gól už v 3. minúte z kopačky portugalského útočníka Goncala Gregoria. Duel v 68. minúte poznačil takmer 20 minút trvajúci výpadok elektrického prúdu.

Po ňom zvýšil na 2:0 z pokutového kopu v 79. minúte Gor Manevlyan a v 93. minúte brankára "ruže" Tomáša Frühwalda prekonal aj brazílsky zakončovateľ Matheus Aias.

Kouč spokojný nebol


Kouč tímu z Liptova nebol spokojný s herným prejavom svojho tímu.

"Zakladanie akcií v podaní súpera nám robilo veľké problémy. Nedokázali sme správne presovať. Nechceli sme sa vyťahovať vysoko, aby za obrancami nebolo veľa priestoru. S našou typológiou sme nechceli byť až takí roztiahnutí, ale neboli sme schopní správne reagovať na tieto veci a nezlepšovali sme ich ani počas zápasu. Celkovo sme z hľadiska variability a individuálnej hráčskej kvality neboli schopní reagovať na súpera. Nedostupovali sme a neriešili veci správne," povedal Smetana.

Rozdiel 17 streleckých pokusov


Ružomberok, ktorému zo zdravotných dôvodov chýbali viaceré opory, vyprodukoval v zápase iba 5 streleckých pokusov, zatiaľ čo súper ich mal až 22. Arménsky vicemajster dominoval aj v ďalších ukazovateľoch, výsledkom čoho bol už piaty domáci víťazný duel v pohárovej Európe. Naopak Ružomberok utrpel na ihrisku súpera už tretiu "európsku prehru" v tejto sezóne.

"Treba povedať, že je to zaslúžená prehra. Žiaľ, o tri góly, pretože štvrťhodinu pred koncom to bolo stále iba o jeden. Domáci boli lepší, šancí mali toľko, že padli tri góly. My sme dopredu neukázali nič. Hrá sa ešte deväťdesiat minút v Ružomberku. Keď sme išli do Splitu, málokto nám veril, že postúpime. Teraz nám bude pred odvetou proti Noahu veriť ešte menej ľudí, ale musíme dať doma tri góly a vo futbale sa môže stať všetko,“ cituje stredopoliara Ružomberka Samuela Lavrinčíka denník Šport.

Odveta na ružomberskom trávniku je na programe vo štvrtok 29. augusta od 18.30 h.

Viac k témam: Európska konferenčná liga
Zdroj: SITA.sk - Ružomberok prehral v Arménsku rozdielom triedy. Dopredu sme nič neukázali, vraví Lavrinčík © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.