Piatok, 19. júl 2024
Slnečno  27,5 °C
Mimoriadne správy

Ružomberčania sa aj napriek prehre prebojovali do druhého kola, teraz ich čaká turecký Trabzonspor

 Webnoviny   9:40  25  
Ružomberčania sa aj napriek prehre prebojovali do druhého kola, teraz ich čaká turecký Trabzonspor

19.7.2024 (SITA.sk) - Úradujúci víťaz Slovenského pohára vo futbale MFK Ružomberok sa v Európskej lige 2024/2025 prebojoval do druhého kvalifikačného kola.

V prvom tím spod Čebraťa prešiel cez kazašský tím FK Tobol Kostanaj, po domácom triumfe 5:2 síce „Ruža" prehrala u súpera 0:1, no stačilo jej to na postup, keďže pred týždňom doma triumfovala 5:2.

Odveta v Turecku


Ružomberčania v 2. kvalifikačnom kole vyzvú turecký Trabzonspor a prvý duel absolvujú doma vo štvrtok 25. júla, odveta v Turecku je na programe o týždeň neskôr 1. augusta.

Už v pondelok 22.7. sa hráči MFK dozvedia aj meno možného súpera v prípade postupu ďalej. Môžu nimi byť aj holandský Ajax Amsterdam či rakúsky Rapid Viedeň alebo česká Viktoria Plzeň.

Ružomberský klub prehrával v Kazachstane od 8. minúty gólom Ahmeda El Messaoudiho, no v ďalšom priebehu duelu sa už skóre nezmenilo a hosťom na postup. Zverenci trénera Ondřeja Smetanu držali loptu dlhšie na svojich kopačkách, no domáci boli strelecky aktívnejší (20:8) a mali aj viac pokusov na bránku (7:1).

Nešlo im to v koncovke


„Musím sa fanúšikom ospravedlniť za celý tím aj poďakovať sa im za podporu v odvetnom súboji. Hra nám vychádzala, ale nešlo nám to v koncovke," uviedol po súboji tréner domácich Nurbol Žumaskalijev.

Majiteľ kazašského klubu Alimžan Kaldijarov dodal: „Vidím aj pozitíva. V prvom súboji sme dostali až štyri góly po rohoch a v odvete síce mal súper tiež rohy, no boli sme už pozornejší."

Vo štvrtok spoznali svojich súperov v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy dvaja slovenskí zástupcovia - FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava. Tím zo Žitného ostrova bude čeliť azerbajdžanskému mužstvu FK Zira, Trnavčania nastúpia proti bosnianskemu FK Sarajevo.

Viac k témam: Európska konferenčná liga 2023/2024, Európska liga UEFA
Zdroj: SITA.sk - Ružomberčania sa aj napriek prehre prebojovali do druhého kola, teraz ich čaká turecký Trabzonspor © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.