Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ružička sa asistenciou podieľal na hladkom triumfe Calgary, Fehérváry nezabránil prehre Washingtonu (video)

 Webnoviny  27. január 2022  165  
Ružička sa asistenciou podieľal na hladkom triumfe Calgary, Fehérváry nezabránil prehre Washingtonu (video)

27.1.2022 (Webnoviny.sk) - Do päťzápasového stredajšieho programu zámorskej hokejovej NHL zasiahli dvaja slovenskí hráči so striedavými úspechmi.

Útočník Adam Ružička sa asistenciou podieľal na hladkom triumfe Calgary Flames 6:0 na ľade Columbusu Blue Jackets, obranca Martin Fehérváry nezabránil domácej prehre Washingtonu Capitals 1:4 so San Jose Sharks.

Ružička bodoval v druhom súboji za sebou


Ružička si produktivitu v profilige zlepšil prihrávkou z vhadzovania na hokejku Erika Gudbransona, ktorý v 47. minúte zvýšil už na 5:0. Dvadsaťdvaročný slovenský center bodoval v druhom súboji za sebou, v pondelok skóroval pri triumfe Flames nad St. Louis 7:1.

Za výkon v pondelkovom súboji si Ružička vyslúžil aj pochvalu od hviezdneho spoluhráča Johnnyho Gaudreaua, ktorý v ostatných šiestich zápasoch svojho tímu nazbieral 14 bodov (2+12).

Flames boli v stredu dominantní a na bránku hostí vyslali neskutočných 62 striel. Hokejistom Calgary aktuálne patrí 4. priečka v tabuľke Pacifickej divízie a ôsma pozícia v hodnotení Západnej konferencie. Adam Ružička odohral v NHL zatiaľ 10 duelov a nazbieral v nich štyri body (2+2).


Fehérváry skúsil dve strely na bránku


Martin Fehérváry z Wahsingtonu v stredu absolvoval na ľade 19:12 min, nezabránil však prehre Capitals 1:4. Mladý slovenský bek sa prezentoval dvoma strelami na bránku.

Až osem striel si v stredu pripísal ruský topkanonier domácich Alexander Ovečkin, no brankár hostí James Reimer za seba nepustil ani jeden z jeho pokusov.

Fehérváry v tomto ročníku absolvoval za Caps už 41 stretnutia a získal v nich šesť bodov (3+3), celkovo je na jeho konte vrátane play-off už 49 štartov a 7 bodov (3+4).


 Red Wings podľahli Chicagu


Streda v NHL tiež priniesla gólovú prestrelku v Detroite, domáci Red Wings v nej podľahli Chicagu Blackhawks 5:8. "Červené krídla" po prvej tretine prehrávali 0:4, v druhej však skorigovali na 3:4.

Neskôr Detroit znížil aj z 3:6 na 5:6, ale Blackhawks dotiahli duel do víťazného konca.

Sedemnásty triumf bez prerušenia


Hokejisti Colorada mali v stredu dobrý záver domáceho zápasu proti Bostonu. Ešte v 52. min prehrávali 1:3, dotiahli to však až do predĺženia a v ňom triumf Avalanche 4:3 zariadil obranca Cale Makar, pričom vyrovnanie na 3:3 prišlo 37 sekúnd pred treťou sirénou zásluhou kapitána Gabriela Landeskoga.

"Lavína" na svojom ľade dosiahla už sedemnásty triumf bez prerušenia, rovnakú sériu ťahali zatiaľ naposledy hráči Bostonu ešte v ročníku 1975/1976.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk - Ružička sa asistenciou podieľal na hladkom triumfe Calgary, Fehérváry nezabránil prehre Washingtonu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.