Streda, 1. máj 2024
Mimoriadne správy

Rusi sú pred zápasom so Španielskom optimisti, odborníci im na MS vo futbale 2018 veria

 Webnoviny  30. jún 2018  269  
Rusi sú pred zápasom so Španielskom optimisti, odborníci im na MS vo futbale 2018 veria

MOSKVA 30. júna (WebNoviny.sk) - Počínanie ruskej futbalovej reprezentácie na domácich majstrovstvách sveta (14. júna - 15. júla) pobláznilo ľudí v krajine natoľko, že fanúšikovia "zbornej" aj mnohí odborníci sú pred nedeľňajším duelom osemfinále proti Španielsku optimisticky naladení. Duel o postup medzi najlepšiu osmičku turnaja sa uskutoční v moskovských Lužnikách o 16.00 h SELČ, z pozície hlavného rozhodcu ho povedie skúsený Holanďan Björn Kuipers.

"Ak ste sledovali zápasy Španielov, mohli ste si všimnúť, že hrajú stále rovnako. Držia loptu a tlačia súpera k jeho vlastnému pokutovému územiu. Španieli si neustále hľadajú voľný priestor, ale videli sme, že aj toto mužstvo robí chyby v obrane. A dosť veľké. Rusko sa preto môže postarať o prekvapenie," povedal podľa webu denníka Sport Express niekdajší ruský reprezentant Valerij Karpin, ktorý na klubovej úrovni dlhé roky legionárčil v Španielsku.

Rusko hrá bez tlaku


"Rusko hrá odteraz bez tlaku. Bolo pod ním pred začiatkom MS. Nikto nečakal postup zo skupiny, takže miestenka v play-off sa považuje za splnenie úlohy. Tlak bude teraz na pleciach Španielov," doplnil bývalý hráč Celty Vigo, Valencie či San Sebastiánu.

Odporúčame:
MS vo futbale 2018 (osemfinále): Francúzsko – Argentína (online)

Rusi obsadili v základnej A-skupine konečné 2. miesto. Istotu prieniku do osemfinále mali už po dvoch zápasoch. Najprv zdolali tím Saudskej Arábie (5:0) a potom si poradili aj s Egypťanmi (3:1). Nestačili akurát na dosiaľ suverénnych Uruguajčanov (0:3). Španieli v "béčku" remizovali s Portugalčanmi (3:3) aj Maročanmi (2:2). Triumfovali akurát nad mužstvom Iránu (1:0), ale aj 5 bodov nakoniec stačilo na prvenstvo v skupine. "Španielsko je momentálne v kríze. Zmena na poste hlavného trénera tesne pred začiatkom MS spôsobila, že trochu trpia. Myslím si, že Rusko vyhrá a postúpi do štvrťfinále," netají svoje presvedčenie ďalší bývalý reprezentant Dmitrij Čeryšev. Práve jeho potomok Denis, hráč FC Villarreal, je jednou z hviezd doterajšieho priebehu šampionátu, keď strelil už tri góly. "Na Denisovi vidno, že si verí a je šťastný. Zápas proti Španielsku bude preňho výnimočný. Som si istý, že sa predvedie v ešte lepšom svetle a pridá nejaký gólik," dodal s úsmevom Dmitrij Čeryšev.

Špeciálna konfrontácia pre Iniestu


Konfrontácia v Lužnikách bude špeciálna aj pre španielskeho stredopoliara Andrésa Iniestu. Dlhoročná opora FC Barcelona debutovala v najcennejšom drese pred 12 rokmi. Bolo to 27. mája 2006, a práve proti Rusku. Prípravný duel v Albacete sa vtedy skončil bezgólovou remízou. Ostatný zápas skupinovej fázy MS 2018 s Marokom, v ktorom "La Furia Roja" až v nadstavenom čase gólom Iaga Aspasa zachránila remízu 2:2, vyvolal medzi španielskymi priaznivcami rozpaky. Obranca Dani Carvajal si uvedomuje, že mužstvo trénera Fernanda Hierra sa musí zlepšiť v mnohých aspektoch. "Potrebujeme odstrániť najmä naše chyby v defenzíve, pre ktoré sme aj inkasovali. Vyhrať skupinu bolo nesmierne ťažké, ale dokázali sme to. Ukázali sme správneho tímového ducha. Verím, že takto budeme pokračovať ďalej a prebojujeme sa až do finále," povedal podľa webu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 26-ročný hráč Realu Madrid.

Oba tímy sa ešte na scéne MS nestretli, dokonca ani v sovietskych časoch. "Španielsko hrá rovnako ako v predošlých rokoch. Keď sa však otvorí voľný priestor, mohli by sme ho využiť na rýchle protiútoky. Je to pravdepodobne jediné slabé miesto Španielov," myslí si skúsený 38-ročný stopér Rusov Sergej Ignaševič. "Španielsko je skvelý tím plný vynikajúcich hráčov v každej formácii. Mali by sme ich rešpektovať, ale pokúsime sa ich zdolať. Dúfam, že v nedeľu ešte neskončíme na týchto MS. Tento turnaj už priniesol niekoľko prekvapení. Dúfam, že sa postaráme o ďalšie," zaželal si ruský pravý obranca Mário Fernandes, pôvodom rodák z Brazílie.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, ruská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Rusi sú pred zápasom so Španielskom optimisti, odborníci im na MS vo futbale 2018 veria © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.