Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Rozhodkyňa Mária Súkeníková pôjde na majstrovstvá sveta žien vo futbale

 Webnoviny   4. december 2018  230  
Rozhodkyňa Mária Súkeníková pôjde na majstrovstvá sveta žien vo futbale

ZÜRICH 4. decembra (WebNoviny.sk) - Slovenská rozhodkyňa Mária Súkeníková figuruje v 75-mennom menoslove pre budúcoročné majstrovstvá sveta žien vo Francúzsku.

V zozname je 48 asistentiek


Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) Slovenku zaradila medzi 48 asistentiek. V spomenutom zozname je aj 27 hlavných rozhodkýň vrátane Ukrajiny Kateryny Monzulovej, ktorá viedla finále ostatného ženského svetového šampionátu v roku 2015.

Na MS vo Francúzsku sa medzi 7. júnom a 7. júlom 2019 predstaví spolu 24 tímov. Zatiaľ nie je známe, či aj počas ženského šampionátu bude k dispozícii systém VAR. Definitíva by mala padnúť v marci 2019 počas zasadnutia Rady FIFA v americkom Miami.

Absolvovala viacero vrcholných turnajov


Mária Súkeniková v novembri strážila pravidlá na MS futbalistiek do 17 rokov v Uruguaji. V minulosti okrem ďalších dvoch svetových šampionátov "sedemnástok" absolvovala aj viacero ďalších vrcholných turnajov.

Nechýbala na ME žien v rokoch 2009, 2013 a 2017 či na ženských MS 2015. Bola súčasťou finále MS "20" v japonskom Tokiu 2012 a na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro sa podieľala na vedení súboja o bronz medzi Brazílčankami a Kanaďankami.

Viac k témam: FIFA, Mária Súkeníková
Zdroj: Webnoviny.sk - Rozhodkyňa Mária Súkeníková pôjde na majstrovstvá sveta žien vo futbale © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.