Streda, 26. jún 2024
Búrka  24,8 °C
Mimoriadne správy

Ronaldo vraj podvádzal na daniach, štát mal pripraviť o milióny eur

 Webnoviny  13. jún 2017  225  
Ronaldo vraj podvádzal na daniach, štát mal pripraviť o milióny eur

MADRID 13. júna (WebNoviny.sk) - Už aj Cristiano Ronaldo sa ocitol na zozname prominentných futbalových legionárov, ktorí si neplnili svoje povinnosti voči španielskym daňovým úradom.

Štátny žalobca obvinil krídelníka Realu Madrid z podvodu, štát vraj v rokoch 2011 - 2014 pripravil o 14,7 milióna eur. Portugalčan podľa neho "využil obchodnú štruktúru založenú v roku 2010 na to, aby pred španielskymi úradmi zakryl príjmy z práv na vlastnú osobu".

Odporúčame:
Video: Slováci majú v príprave na šampionát tajnú zbraň, používa ju aj hviezdny Ronaldo

Predmetnou firmou bola ropná spoločnosť zaregistrovaná na Panenských ostrovoch. Celkovo údajne Ronaldo nepriznal 28,4 milióna eur.

Navyše podľa prokurátora deklaroval zárobok 11,5 milióna eur z rokov 2011 - 2014, keď v roku 2014 vzniesol nárok na vrátenie daní, pričom v skutočnosti bol jeho príjem 43 miliónov eur. Falošne vykázal jeho pôvod ako z nehnuteľnosti, čo významným spôsobom znížilo jeho daňové zaťaženie.

Ronalda od žaloby neuchránila ani dodatočná úhrada 6 miiónov eur v roku 2014, o ktorej minulý mesiac informovali úrady. Tridsaťdvaročný rodák z Funchalu je štvornásbný a úradujúci držiteľ Zlatej lopty, v uplynulej sezóne získal s Realom Madrid tituly v najvyššej španielskej súťaži aj v Lige majstrov, vlani priviedol Portugalsko k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

Opletačky s daňovými úradmi v Španielsku mal aj jeho generačný rival z FC Barcelona Lionel Messi.



Viac k témam: Cristiano Ronaldo, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk - Ronaldo vraj podvádzal na daniach, štát mal pripraviť o milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.