Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ronaldo si po 12 rokoch oblečenie dres Manchestru United, dokonca so svojím obľúbeným číslom

 Webnoviny   3. september 2021  165  
Ronaldo si po 12 rokoch oblečenie dres Manchestru United, dokonca so svojím obľúbeným číslom

3.9.2021 (Webnoviny.sk) -


Počas svojho prvého angažmánu v anglickom futbalovom tíme Manchester United (2003 - 2009) mal Cristiano Ronaldo na drese číslo 7 a obľúbenú sedmičku bude mať aj aktuálne pri svojom návrate na Old Trafford po 12 rokoch. Umožnil mu to uruguajský spoluhráč Edinson Cavani, ktorý sedmičku zamenil za číslo 21.



Predčasný návrat z kvalifikačných súbojov


Tridsaťšesťročný Portugalčan strávil po príchode do svojho staronového klubu päť dní v povinnej izolácii, neskôr zamieril k reprezentácii Portugalska a dvoma gólmi otočil súboj kvalifikácie MS 2022 proti Írsku (2:1).


Lenže po víťaznom góle v nadstavenom čase si vyzliekol dres, čo rozhodca ocenil žltou kartou a stopkou na ďalší kvalifikačný duel 7. septembra v Azerbajdžane. Znamená to, že Ronaldo sa vo štvrtok predčasne vrátil na Old Trafford a potešil sa návratu k obľúbenému číslu dresu.



"Nebol som si istý, či to bude možné. Preto by som sa chcel čo najviac poďakovať Edimu Cavanimu za jeho výnimočné gesto," uviedol Cristiano Ronaldo podľa BBC. "Sedmičku nosil počas svojho prvého obdobia v našom klube a rovnaké číslo bude mať aj v nadchádzajúcom období," píše sa vo vyhlásení ManUtd.



Ronaldov nečakaný transfer z Turína


Päťnásobný najlepší svetový futbalista skompletizoval svoj nečakaný transfer z Turína do Manchestru pred týždňom a jeho obnovená premiéra v drese "Red Devils" sa očakáva v sobotu 11. septembra doma proti Newcastle United.



Dva góly do siete Írska posunuli futbalistu s prezývkou CR7 na historickú líderskú pozíciu medzi reprezentačnými kanoniermi. S počtom 111 gólov sa na dva zásahy vzdialil legendárnemu Iráncovi Alimu Daeimu.



Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare
Zdroj: Webnoviny.sk - Ronaldo si po 12 rokoch oblečenie dres Manchestru United, dokonca so svojím obľúbeným číslom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.