Utorok, 19. marec 2024
Slnečno  3,2 °C
Mimoriadne správy

Robert Huth skončil s kariérou futbalistu, hrával za Chelsea a získal aj bronz z majstrovstiev sveta

 Webnoviny  12. január 2019  238  
Robert Huth skončil s kariérou futbalistu, hrával za Chelsea a získal aj bronz z majstrovstiev sveta

BRATISLAVA 12. januára (WebNoviny.sk) - Nemecký futbalista Robert Huth sa vo veku 34 rokov rozhodol ukončiť kariéru. Bývalý nemecký reprezentant si od leta 2018, kedy mu vypršala zmluva v anglickom Leicestri City, nedokázal nájsť nového zamestnávateľa, a tak oznámil koniec s kariérou profesionálneho futbalistu.

Rodák z Berlína ju odštartoval v miestnom 1. FC Union, nastupoval však predovšetkým za britské tímy - FC Chelsea, FC Middlesbrough, Stoke City a Leicester City. S londýnskymi "The Blues" získal dva majstrovské tituly a rovnako bol aj pri historickom majstrovskom ťažení "líšok" z Leicestru v sezóne 2015/2016.

V drese nemeckej reprezentácie odohral 19 duelov, pričom nechýbal ani pri zisku bronzových medailí na domácich MS v roku 2006. Informácie priniesol web kicker.de.

Viac k témam: koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk - Robert Huth skončil s kariérou futbalistu, hrával za Chelsea a získal aj bronz z majstrovstiev sveta © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.