Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Reprezentácia v Senci zatiaľ bez Hamšíka, Rusnáka a zraneného Lobotku

 Webnoviny  20. marec 2017  264  
Reprezentácia v Senci zatiaľ bez Hamšíka, Rusnáka a zraneného Lobotku

SENEC 20. marca (WebNoviny.sk) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal v Senci 21 z 24 nominovaných hráčov počas pondelkového popoludňajšieho zrazu národného tímu pred nedeľňajším zápasom na Malte (26. 3. o 20.45 h v Ta' Qali) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. V Kozákovom kádri nechýbajú opory Marek Hamšík a Martin Škrtel. Miestenku získali tiež Milan Škriniar, Matúš Bero, Albert Rusnák a Stanislav Lobotka, členovia úspešnej reprezentácie do 21 rokov.

Odporúčame:
Trenér Kozák nominoval na Maltu aj Ďuricu, Rusnáka a Lobotku

"Nie je tu Hamšík, ktorý príde večer okolo siedmej, Rusnák popoludní priletí do Viedne, no by mal stihnúť večerný tréning. Lobotka si počas víkendu poranil členok a v Dánsku dnes absolvuje vyšetrenia," skonštatoval kormidelník SR. V jeho výbere na súboj proti Malte pre zranenia nie sú Viktor Pečovský z MŠK Žilina a ani Ondrej Duda z Herthy Berlín. Asistent trénera Štefan Tarkovič na margo zraneného stopéra Jána Ďuricu doplnil:

"Urobili sme maximum pre to, aby sme Jana pripravili na tento zraz. Či bude k dispozícii, je otázka nasledujúcich dvoch dní. Do dvoch dní sa rozhodneme, či bude v stave, aby mohol podať plnohodnotný výkon."

Utorok večer si spestria anketou Futbalista roka


V utorok večer si slovenskí reprezentanti spestria prípravu na kvalifikačný súboj účasťou na slávnostnom vyhlásení ankety Futbalista roka 2016. Obhajcom prvenstva je kapitán SSC Neapol Hamšík.

"Minulý rok bol jeden z najúspešnejších v histórii samostatného Slovenska, pokiaľ ide o futbal. Áčko hralo krásny šampionát vo Francúzsku, postúpilo zo skupiny, postúpila aj dvadsaťjednotka. Aj mládežnícke kategórie boli úspešné. Myšlienkami som niekde inde, ale môžem povedať, že som nehlasoval z toho dôvodu, že nie je dobré, aby som toho či iného hráča uprednostnil. Dlho s týmito chlapcami spolupracujem. Myslím si, že vyhrá Marek Hamšík," uviedol rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

Slovákom patrí 3. priečka v tabuľke F-skupiny


Slovákom patrí po minuloročnej časti kvalifikácie MS a štyroch odohraných kolách 3. priečka v tabuľke F-skupiny. V tejto eliminácii najskôr doma podľahli Angličanom (0:1), nasledovala prehra v Slovinsku (0:1) a trnavské víťazstvá nad Škótmi (3:0) a Litovčanmi (4:0). Anglicko je s desiatimi bodmi lídrom "efka", Slovinsko má osem bodov, Slovensko šesť, Litva päť a Škótsko štyri. Malta zatiaľ nebodovala.

"S Maltou sme hrali v Žiline pred kvalifikáciou ME 2016. Urobila pokrok, pokiaľ ide o organizáciu hry, prechodovú fázu. Má hravých futbalistov, južanské typy, to vieme. Čakajú na úspech, blízko k nemu mali v súboji so Slovinskom aj proti Litve. Bude záležať na nás, ako k tomu zápasu pristúpime. Verejnosť je pripravená na ľahký duel, ale ja taký neočakávam," doplnil Ján Kozák.

Slovenská reprezentácia v tomto kalendárnom roku dosiaľ odohrala dva zápasy: išlo o neoficiálne duely, ktoré sa uskutočnili v januári v Spojených arabských emirátoch. Tím trénera Kozáka, ktorý bol zložený predovšetkým z hráčov slovenskej Fortuna ligy, v Abú Zabí podľahol ugandskému "áčku" 1:3 a o štyri dni neskôr v súboji ligových výberov neuspel ani proti Švédsku (0:6).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na nedeľňajší zápas proti Malte:


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Jakub Holúbek (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Terek Groznyj/Rus.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.)
Stredopoliari: Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.)
Útočníci: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)
Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR)
Stredopoliari: Jakub Považanec (FK Jablonec/ČR), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.), Robert Pich (Slask Vroclav/Poľ.)
Útočník: Adam Zreľák (FK Jablonec/ČR), Jakub Sylvestr (Aalborg BK/Dán.)



Viac k témam: futbal, Ján Kozák, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Reprezentácia v Senci zatiaľ bez Hamšíka, Rusnáka a zraneného Lobotku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.