Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Real Madrid bude musieť hľadať nového trénera, Zidane údajne po sezóne končí

 Webnoviny  16. máj 2021  266  
Real Madrid bude musieť hľadať nového trénera, Zidane údajne po sezóne končí

16.5.2021 (Webnoviny.sk) - Zinedine Zidane už v budúcej sezóne nepovedie futbalistov španielskeho klubu Real Madrid. Ako uvádza web goal.com, 48-ročný francúzsky kouč pred minutýždňovým duelom La Ligy proti FC Sevilla (2:2) informoval hráčov o rozhodnutí odísť z madridského klubu.

Jeho ďalšie kroky sú neznáme


"Zizou" sa už druhýkrát v priebehu trénerskej kariéry rozhodol pre odchod z Realu Madrid. Po prvý raz tak učinil po skončení sezóny 2017/2018, keď s tímom "bieleho baletu" zavŕšil víťazný hetrik v Lige majstrov. Na lavičku "Los Blancos" sa však vrátil už o niekoľko mesiacov - v marci 2019, keď mužstvo medzičasom neúspešne viedli Julen Lopetegui a Santiago Solari.

Ďalšie kroky majstra sveta i Európy zatiaľ nie sú známe, no už dlhšie sa špekuluje o tom, že by sa mohol stať šéfom realizačného tímu v talianskom Juventuse Turín, kde by sa mohol stretnúť s niekdajším zverencom - portugalským útočníkom Cristianom Ronaldom. Zidane v minulosti hrával za Juventus v rokoch 1996-2001, neskôr si päť rokov obliekal dres madridského Realu.

Posledné dva zápasy


Ak Zidane napriek platnému kontraktu skutočne zamýšľa odchod z Realu, sú pred ním už iba posledné dva zápasy v španielskej La Lige - proti Bilbau a Villarrealu. V nich sa rozhodne, či s mužstvom obháji minulosezónny majstrovský titul. Na to však bude potrebovať aj zaváhanie momentálne prvého Atlética Madrid, ktoré v záverečných dvoch kolách bude čeliť papierovo slabším súperom - Osasune Pamplona a Valladolidu.

Španielske médiá sa už zaoberajú tým, kto by sa prípadne mohol stať Zidanovým nástupcom. Najväčšie šance sa dávajú ďalšej klubovej ikone a momentálne koučovi B-mužstva - Raúlovi Gonzálezovi, ktorý nedávno odmietol ponuku trénovať nemecký Eintracht Frankfurt.

Viac k témam: futbal, La Liga, tréner
Zdroj: Webnoviny.sk - Real Madrid bude musieť hľadať nového trénera, Zidane údajne po sezóne končí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.