Nedeľa, 12. máj 2024
Slnečno  18 °C
Mimoriadne správy

Rapid bol efektívny, Slovan podľa brankára Greifa pohorel na príležitostiach na skórovanie

 Webnoviny  17. august 2018  238  
Rapid bol efektívny, Slovan podľa brankára Greifa pohorel na príležitostiach na skórovanie

VIEDEŇ 17. augusta (WebNoviny.sk) - Brankár ŠK Slovan Bratislava Dominik Greif po vysokej prehre 0:4 vo Viedni s domácim Rapidom vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 3. predkola futbalovej Európskej ligy 2018/2019 zdôraznil, že o postupe rakúskeho tímu rozhodlo využitie šancí.

"Jednoznačne. Oni boli efektívni, my nie. Preto išiel Rapid ďalej," uviedol v mixzóne Allianz Stadiona so smútkom v hlase 21-ročný Greif a pokračoval: "Konfrontácia s Rapidom, zdá sa, vyznela jednoznačne pre súpera, najmä v tomto odvetnom zápase. Priebeh však nebol na konečný výsledok 4:0. Žiaľ, keď máte dve - tri šance, v takýchto zápasoch ich treba premeniť. Na tom sme v odvete pohoreli. Mohli sme skórovať a vyrovnať na 1:1 a mohli sme sa teraz rozprávať o niečom inom."

Dlho držal bránku bez gólu


Takmer dvojmetrový dlháň medzi žrďami "belasých" v oboch vzájomných meraniach síl proti Rapidu Viedeň nesklamal, bolo tak v minulotýždňovom víťaznom prvom stretnutí na bratislavských Pasienkoch (2:1) a napriek štyrom inkasovaným gólom aj v odvete v rakúskej metropole. Viaceré "tutovky" súpera dokázal bravúrne zlikvidovať a pomohol mužstvu. V odvetnom dueli síce príliš skoro inkasoval, ale potom dlho držal tím nad vodou a ďalšie tri presné zásahy Rapidu padli až pri "vabanku" Slovana - v 79., 84. min a v nadstavenom čase druhého polčasu.

Odporúčame:
Slovan Bratislava sa s Európskou ligou rozlúčil debaklom, vo Viedni podľahol Rapidu 0:4

"Jasné, že ma mrzia štyri góly v mojej sieti. Mrzí ma každý z nich, najmä ten prvý. Lebo idete do odvetného zápasu s náskokom 2:1 a už v 3. minúte dostanete gól, ktorý všetko otáča," skonštatoval Greif a vyjadril sa k úvodnému inkasovanému gólu z kopačky neskoršieho autora hetriku Christopha Knasmüllnera:

"Už sa nám to stalo niekoľkokrát a vo viacerých zápasoch. Lopta je na kraji, príde spätná prihrávka medzi šestnástku a jedenástku a úplne voľný hráč súpera zakončuje. Neviem, prečo tam boli toľkokrát sami, treba si to asi rozobrať na videu. A vyvarovať sa toho v ďalších, hoci už nie ´európskych´ zápasoch, ale aspoň v našich ligových."

Prievany ako vo Fortuna lige


Rodák z Bratislavy zopakoval, že v zápasoch na európskej scéne je to predovšetkým o efektivite v zakončení. "My sme svoje príležitosti na skórovanie nepremenili, na tom sme v odvete pohoreli. Naopak Rapid dokázal udrieť až štyrikrát. V takýchto dueloch nebudete mať desať príležitostí na skórovanie. Mali sme teraz vo Viedni dve či tri, z nich treba dať góly. My jednoducho nemôžeme rátať s tým, že chalani budú v súperovej šestnástke robiť prievany ako vo Fortuna lige. Toto sú o level lepší hráči a tie šance je potrebné premeniť," uviedol Dominik Greif v mixzóne štadióna Rapidu Viedeň.

Odporúčame:
Slovan ide do odvety s Rapidom s miernym náskokom, hráči sú sklamaní zo zrušenia vlaku do Viedne

ŠK Slovan Bratislava skončil svoje účinkovanie vo futbalovej Európskej lige 2018/2019. Na úvod si síce poradil s moldavským FC Milsami Orhei (výsledky: 4:2 /vonku/, 5:0 /doma/) a potom aj s maltským mužstvom FC Balzan (výsledky: 1:2 /v/, 3:1 /d/), v treťom predkole už nestačil na 32-násobného rakúskeho šampióna a do play-off o účasť v skupinovej fáze EL sa neprebojoval.

"Bolo to v našich rukách, postup cez Rapid Viedeň sa dal urobiť. Myslím si však, že z celkového pohľadu Rapid v tých rozhodujúcich a kľúčových fázach zápasu dokázal, že je možno vyspelejší a skúsenejší. Mali navrch, ustáli ťažké chvíle, ktoré sme my neustáli. A preto pokračujú oni ďalej v Európskej lige."

Viac k témam: Dominik Greif, Európska liga UEFA, Rapid Viedeň, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Rapid bol efektívny, Slovan podľa brankára Greifa pohorel na príležitostiach na skórovanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.