Štvrtok, 18. apríl 2024
Väčšinou jasno  2,3 °C
Mimoriadne správy

Ramsay po triumfe nad USA vychválil Rybára a „Pardo“ ho od radosti takmer prelomil na dve polovice

 Webnoviny  16. február 2022  140  
Ramsay po triumfe nad USA vychválil Rybára a „Pardo“ ho od radosti takmer prelomil na dve polovice

16.2.2022 (Webnoviny.sk) - Na začiatku to vyzeralo tak, že nás Američania zmetú z ľadu von zo štadióna. Boli neuveriteľne rýchli... Slová kanadského trénera slovenskej hokejovej reprezentácie o kvalitnom štvrťfinálovom súperovi sa po zápase už počúvali veľmi dobre.

Americká búrka v štýle NHL


Najmä keď sa Ramsaymu podarilo so slovenským tímom zdolať americký tím, ktorý bol vôbec najúspešnejší po skupinovej fáze hokejového turnaja mužov na ZOH 2022.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu



Slováci zvíťazili 3:2 po nájazdoch a po 12 rokoch si zahrajú na ZOH o medaily. Ich semifinálovým súperom budú v piatok Fíni.

"Vraveli sme si, že cez túto americkú búrku v štýle NHL sa budeme musieť prehrýzť a pokúsiť sa zvíťaziť. A dokázali sme to. Našli sme cestu k zlepšenému výkonu, utvorili sme si šance a nakoniec aj zvíťazili. Bola to však neskutočná drina," vravel Craig Ramsay, cituje ho špecializovaný web hokej.sk.

Súdržnosť a tímovosť


Kanadský trénerský veterán vyzdvihol najmä tímovú súhru svojich hráčov, ale osobitne spomenul meno brankára Patrika Rybára, ktorý si pripísal 33 zákrokov, viaceré z nich v kritických momentoch zápasu na konci riadneho hracieho času či v predĺžení. "Jeho pokoj a rozvaha nám dodávali sebavedomie. Bol brilantný," rád uznal Ramsay.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hokej na ZOH 2022 v Pekingu (štvrťfinále): USA – Slovensko (fotografie)

Keď kapitán Marek Hrivík v čase 59:16 min silou vôle dostal puk za chrbát amerického brankára Straussa Manna, Ramsay ako jediný na slovenskej striedačke zachoval navonok pokojný výraz tváre. Ešte predtým hráčov nabádal k súdržnosti a tímovosti.

"Vravel som vtedy hráčom, aby nepoľavili vo svojej snahe, lebo už nebolo veľa času. Museli to dokončiť a podarilo sa to. Hráči uverili, že je to možné," komentoval čoskoro 71-ročný kanadský kouč.

Odvážna ofenzívna hra


Ramsay od začiatku svojho pôsobenia na slovenskej reprezentačnej lavičke hráčov nabáda k odvážnej ofenzívnej hre a nie bojazlivej defenzíve.

"Hokej je o chybách. Nezvyknem hovoriť hráčom, aby zostali vzadu a boli opatrní. Vyžadujem od nich útočenie, prízvukujem, aby šliapali naplno. Častá streľba, agresivita a dorážky. Iba takto sa dá vyhrať," vysvetlil Ramsay.

Po rozhodujúcom nájazde Petra Cehlárika a vzápätí neúspešnom pokuse Američana Andyho Mieleho pocítil Ramsay na vlastnej koži radosť kolegov z realizačného tímu SR.

"Pardo (Ján Pardavý - pozn.) ma od radosti takmer prelomil na dve polovice...A ja som ani presne nevedel, či sme už vyhrali. Pri tom množstve nájazdov som stratil prehľad. Viem však, čo cítili v tej chvíli ľudia okolo mňa, ja som to tiež cítil," hrdo dodal Ramsay.

Viac k témam: Hokej na ZOH 2022 v Pekingu, Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk - Ramsay po triumfe nad USA vychválil Rybára a „Pardo“ ho od radosti takmer prelomil na dve polovice © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.