Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Ramsay „odtajnil“ zostavu Slovenska na Kanadu, oproti zápasu proti Fínsku urobil zmeny

 Webnoviny  13. máj 2019  203  
Ramsay „odtajnil“ zostavu Slovenska na Kanadu, oproti zápasu proti Fínsku urobil zmeny

KOŠICE 13. mája (WebNoviny.sk) - S menšími úpravami v zostave nastúpi slovenská hokejová reprezentácia vo večernom zápase proti mužstvu Kanady na domácich 83. majstrovstvách sveta.

Hudáček v útoku s Lantošim a Daňom


Duel v košickej Steel aréne má naplánovaný začiatok na 20.15 h. Prvýkrát na turnaji do hry zasiahne útočník Libor Hudáček, ktorého doteraz trápila choroba.

"Nastúpim s Robom Lantošim a Markom Daňom. Tiež budem v prvej presilovke. Bodaj by som bol tajným tromfom nášho tímu. Cítim sa super, uvidíme večer. Čaká nás náročný zápas," prezradil 28-ročný Spišiak, ktorého vedenie slovenskej výpravy nahlásilo na turnajovú súpisku ešte v nedeľu.

V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma stretnutiami, víťazným proti tímu USA a neúspešným proti Fínom, bude v slovenskom tíme chýbať obranca Marek Ďaloga, ktorý v sobotu večer utrpel nepríjemný zásah pukom do tváre a istý čas strávil v nemocnici.

Zigo bude trinástym útočníkom


Na pondelkovom poludňajšom rozkorčuľovaní boli na ľade všetci slovenskí reprezentanti s výnimkou spomenutého Ďalogu. Asistent trénera Michal Handzuš pred odchodom z arény prezradil, s čím chce slovenský tím čo najviac potrápiť zámorského súpera.

"Budeme hrať svoj hokej, ako doteraz. Tímovo, korčuľovať, byť v správnych priestoroch a zastupovať jeden druhého. A hrať celoplošný hokej," prezradil niekdajší vynikajúce center a pokračoval: "Očakávam, že to bude zatiaľ najťažší súper. Zámorské tímy sa zlepšujú každým duelom. Každý súper pre nás bude ťažký, aktuálne je to Kanada. A keď sa zápas skončí, ideme ďalej."

Pozíciu trinásteho útočníka bude v pondelok večer zastávať Tomáš Zigo. Už v nedeľu bolo známe, že do bránky slovenského výberu pôjde od začiatku Patrik Rybár.

Viac o MS v hokeji 2019



Viac k témam: kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Ramsay „odtajnil“ zostavu Slovenska na Kanadu, oproti zápasu proti Fínsku urobil zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.