Nedeľa, 19. máj 2024
Väčšinou jasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Ramos chce odohrať za Španielsko 200 zápasov, dotiahol sa už na rekordéra Casillasa

 Webnoviny   9. september 2019  323  
Ramos chce odohrať za Španielsko 200 zápasov, dotiahol sa už na rekordéra Casillasa

9.9.2019 (Webnoviny.sk) - Pre kapitána španielskej futbalovej reprezentácie Sergia Ramosa nebol nedeľňajší zápas kvalifikácie ME 2020 proti Faerským ostrovom (4:0) navonok ničím výnimočný.

Gratulácia od brankára


"La Furia Roja" dosiahla povinné víťazstvo na ceste za postupom na šampionát a hráčovi Realu Madrid sa z ostatných desiatich zápasov v národnom mužstve stalo iba druhýkrát, že neskóroval. Napriek tomu si však stretnutie proti "európskemu trpaslíkovi" poriadne zapamätá.

Ramos nastúpil už na 167. oficiálny zápas v drese španielskej reprezentácie, čím dostihol doterajšieho rekordéra - brankára Ikera Casillasa. Legendárny brankár bezprostredne po zápase zablahoželal svojmu niekdajšiemu spoluhráčovi z klubu aj národného tímu prostredníctvom Instagramu.

"Gratulujem k 167 zápasom, kamarát! Dúfam, že ich bude ešte oveľa viac. V španielskom tíme som s tebou zažil skvelé chvíle," uviedol 38-ročný Casillas.

Štatistiky sa majú prekonávať


"Štatistiky sú na to, aby sa prekonávali," vyhlásil Ramos podľa webu denníka Marca a prezradil, koľko štartov by si ešte chcel pripísať v najcennejšom drese: "Pokiaľ sa budem naďalej ráno zobúdzať s futbalovým nadšením a ambíciami, dúfam, že sa mi podarí odohrať za Španielsko 200 duelov. To je môj cieľ."

Pristavil sa aj pri odkaze od Casillasa. "Už v mladom veku som dostal príležitosť nastupovať v reprezentačnom áčku. Slová, ktoré mi adresoval Iker, mi lichotia. Teraz ho chcem prekonať a dúfam, že môj rekord bude platiť ešte niekoľko rokov," skonštatoval Sergio Ramos.

Viac k témam: Kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk - Ramos chce odohrať za Španielsko 200 zápasov, dotiahol sa už na rekordéra Casillasa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.