Štvrtok, 28. marec 2024
Oblačno  11,9 °C
Mimoriadne správy

Prvý finalista Ligy majstrov je známy, Paríž St. Germain nezastavilo ani nevyspytateľné Lipsko (video)

 Webnoviny  19. august 2020  306  
Prvý finalista Ligy majstrov je známy, Paríž St. Germain nezastavilo ani nevyspytateľné Lipsko (video)

19.8.2020 (Webnoviny.sk) - Už aj futbalová Liga majstrov 2019/2020 pozná meno svojho prvého finalistu. Stal sa ním francúzsky klub Paríž Saint-Germain, ktorý v lisabonskom semifinále zdolal nemeckého súpera RB Lipsko hladko 3:0.

Základ víťazstva a postupu pre Parížanov položili ešte pred prestávkou góly Marquinhosa a Ángela Di Maríu, po zmene strán spečatil triumf francúzskeho klubu Juan Bernat.

PSG nastúpi vo finále v nedeľu 23. augusta proti víťazovi stredajšieho druhého semifinále medzi nemeckým Bayernom Mníchov a francúzskym tímom Olympique Lyon.

Premiéra PSG v Lige majstrov


Zverenci trénera Thomasa Tuchela mali v prvom polčase územnú prevahu a vyjadrili ju aj gólmi. Na pohodlný náskok premenili dve z troch striel na bránku súpera. Po obrátke síce boli aktívnejší Nemci, ale Francúzi zaznamenali viac striel na bránku a v 57. minúte pridali aj tretí presný zásah.

PSG sa vo finále Ligy majstrov predstaví premiérovo v histórii. V predchádzajúcich troch sezónach bolo ich konečnou osemfinále, predtým štyri roky po sebe zakaždým skončili vo štvrťfinále.

Z postupu sa teší celý tím


"Futbal je pre fanúšikov a tento úspech sme dosiahli spoločne. Napriek ich absencii na tribúnach cítime, že sú s nami a dodávajú nám morálnu silu. Verím, že aj oni cítia, že náš tím je skutočný tím," povedal po postupe šťastný tréner Tuchel podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie (UEFA).

Autor jedného z presných zásahov parížskeho tímu Ángel Di María, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča celého duelu, vyhlásil: "Sme veľmi šťastní, veď klub sa prvýkrát do stal do finále. Tvrdo sme na tom pracovali a odohrali skvelý zápas. Túžime dosiahnuť výnimočný úspech v klubovej histórii. V semifinále sme uspeli a teraz nás čaká už len finále."

Lipsku sa nepodarilo zastaviť Neymara


Futbalistom Lipska sa síce podarilo eliminovať útočné snahy Brazílčana Neymara v zostave PSG smerom k streleniu gólu, no neustrážili si ďalších hráčov. Navyše, Neymar sa priamo podieľal na zásahu Di Maríu.

"Nie sme ani prvým ani posledným tímom, ktorý nezastavil Neymara. Ako tréner teraz premýšľam o ďalších výzvach. Z tejto sezóny si však odnášame mnoho pozitívnych vecí," vyhlásil tréner zdolaného Lipska Julian Nagelsmann.

Paríž Saint-Germain sa stal 41. klubom v histórii, ktorému sa podarilo prebojovať do finále LM. Ide o prvého francúzskeho zástupcu v tejto fáze súťaže od finálovej účasti AS Monaco v roku 2004.





Viac k témam: Európska liga UEFA, Liga majstrov 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk - Prvý finalista Ligy majstrov je známy, Paríž St. Germain nezastavilo ani nevyspytateľné Lipsko (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.