Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Prezident SSC Neapol spôsobil rozruch na Jadrane, je odhodlaný kúpiť Hajduk

 Webnoviny  17. september 2018  279  
Prezident SSC Neapol spôsobil rozruch na Jadrane, je odhodlaný kúpiť Hajduk

NEAPOL 17. septembra (WebNoviny.sk) - Prezident talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Aurelio De Laurentiis prezradil, že má v úmysle kúpiť chorvátsky tím Hajduk Split. Odhodlanie 69-ročného filmového magnáta vzbudilo pri Jadrane pomerne veľký rozruch.

"Dajte mi šancu a kúpim Hajduk. Som pripravený na rokovania, ale nie s fanúšikmi. Baviť sa budem jedine s niekým z mesta alebo klubu. Nežartujem," povedal De Laurentiis v interview pre web sportske.jutarnji.hr.

Prezidentom je aj v Bari


Ak by sa táto transakcia uskutočnila, bol by to už tretí klub v De Laurentiisovom portfóliu. Okrem SSC Neapol je aj prezidentom v Bari.

Odporúčame:
Hamšíkov Neapol si poradil s Fiorentinou, Inter so Škriniarom prehral pred svojimi fanúšikmi

Klub z juhu Talianska kúpil minulý rok, keď naň bol vyhlásený konkurz. Keďže v Bari sa nachádza omnoho lepší štadión ako v Neapole, De Laurentiis sa prednedávnom obrátil na Európsku futbalovú úniu (UEFA) s požiadavkou, či by "partenopei" nemohli hrávať domáce zápasy v pohárovej Európe práve v Bari.

SSC Neapol kúpil v roku 2004


De Laurentiis zároveň prisľúbil, že ak dôjde k zmene domáceho štadióna, z vlastného vrecka zaplatí na každý zápas do Bari tisíc autobusov pre neapolských fanúšikov.

De Laurentiis kúpil SSC Neapol v roku 2004 v čase, keď pôsobil v tretej najvyššej súťaži. Hajduk Split účinkuje medzi chorvátskou elitou, ale po šiestich kolách ročníka 2018/2019 má na konte iba štyri body. Portál transfermarkt.de odhadol hodnotu súčasného kádra Hajduku na 18,5 milióna eur.

Viac k témam: Aurelio De Laurentiis, Hajduk Split, Serie A, SSC Neapol
Zdroj: Webnoviny.sk - Prezident SSC Neapol spôsobil rozruch na Jadrane, je odhodlaný kúpiť Hajduk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.