Štvrtok, 13. jún 2024
Mimoriadne správy

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

 Webnoviny  20. máj 2024  123  
Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

20.5.2024 (SITA.sk) - Keď mladý lotyšský útočník Dans Ločmelis z americkej NCAA v siedmej sérii nájazdov na MS v hokeji aj so šťastím prekonal Samuela Hlavaja a Juraj Slafkovský na druhej strane potrebné šťastie či kvalitu nemal, spečatilo sa tým prekvapujúce lotyšské víťazstvo nad Slovenskom 3:2 po nájazdoch.

Viac o téme: MS v hokeji 2024


Znamená to, že bronzoví medailisti z vlaňajška Lotyši zostali v hre o štvrťfinále, ale najmä odohrali najlepší zápas na turnaji v Ostrave.

Pozitivita Gudlevskisa


„Možno sme nezačali najlepšie, ale brankár Gudlevskis nás držal v zápase a jeho pozitívne emócie preskočili na celé mužstvo. Verili sme si, že môžeme vyhrať a aj sa nám to so šťastím podarilo," priznal Ločmelis na webe diena.lv. K svojmu rozhodujúcemu nájazdu doplnil:

„Videl som, že brankár agresívne vykorčuľoval, tak som sa snažil obrať ho o trpezlivosť."

Boli viac oddýchnutí ako Slováci


Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci, ktorí hrali proti Francúzom až v sobotu večer.

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024


„Boli sme trochu viac oddýchnutí, tento faktor hral určite v náš prospech. Mohlo sa zdať, že sme v zápase vydržali byť dlhšie čerstvejší, dokázali sme dlhšie hrať v potrebnom tempe. Samozrejme, slovenské útoky boli nebezpečné, ale nakoniec sme získali dôležité dva body a tešíme sa z víťazstva," uviedol Cibulskis.

Zatiaľ najlepší zápas Lotyšov


Tréner Lotyšov Harijs Vitloninš pochválil svoj tím za najlepší výkon na turnaji:

„Určite to bol zatiaľ náš najlepší zápas. Mužstvo ukázalo, že má charakter - bojovali sme od prvej do poslednej minúty. Samozrejme, boli tam chyby, nájdete nuansy, kde sme mohli hrať lepšie najmä v presilovkách., Mohli sme rozhodnúť už v predĺžení, ale dôležité je víťazstvo. Chlapci bojovali až do konca a je fantastické, že sme vyhrali," povedal Vitolinš.

Nasledujúci zápas proti Američanom


Jeho tím čaká v utorok podvečer súboji proti Američanom a len trojbodový zápis Lotyšom prinesie predĺženie postupovej šance. Aj keby sa tak stalo, Slováci neskôr nemôžu zabodovať proti Švédom, aby Lotyši postúpili.

„Vieme, že proti nám nastúpia velikáni z NHL, ale máme charakter a budeme bojovať. Zápas sa vždy začína od stavu 0:0. Dáme do toho všetko a pokúsime sa vyhrať," dodal Vitolinš.

Viac k témam: Hokejisti Slovenska, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Slovensko na MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk - Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.