Nedeľa, 5. máj 2024
Väčšinou jasno  15,9 °C
Mimoriadne správy

Polaček bude chytať za bulharský klub Levski Sofia, mal by byť jednotkou tímu

 Webnoviny  21. jún 2018  248  
Polaček bude chytať za bulharský klub Levski Sofia, mal by byť jednotkou tímu

SOFIA 21. júna (WebNoviny.sk) - Kariéra slovenského futbalového brankára Martina Polačeka bude pokračovať v tíme Levski Sofia. Do kádra 26-násobného bulharského majstra zamieril po viac ako troch rokoch v poľskom klube Zaglebie Lubin a krátkej zastávke v českej Mladej Boleslavi, kde chytal iba od februára.

Zmenu konzultoval s Procházkom


V bulharskej metropole Polaček nadviaže na 5-sezónne pôsobenie krajana Romana Procházku, ktorý prednedávnom zamieril do tímu úradujúceho českého šampióna FC Viktoria Plzeň. Práve s ním zmenu dresu konzultoval.

Odporúčame:
Video: Cristiano Ronaldo sa stal najlepším reprezentačným strelcom v histórii Európy

"Ide o stabilizovaný klub, čo mi potvrdil aj Roman, keď sme spolu volali. S Ludogorcom Razgrad a CSKA Sofia tvorí top trojku v Bulharsku. Pravidelne hrávajú Európsku ligu, ktorú som si už vyskúšal s Lubinom, takže sa teším na túto výzvu," uviedol Polaček pre Korzár Prešov.

Prekvapujúce proporcie


Dvadsaťosemročný brankár často udivuje svojou masívnou muskulatúrou, inak tomu nebolo ani v Sofii. "Privítali ma, a hoci ma poznali, keď ma zbadali naživo, boli prekvapení z toho, ako vyzerám. Aj bulharské médiá písali, že do Levski prichádza gigantický brankár. Mal by som byť v tíme jednotka, ale viac ukážu až ďalšie dni," dodal rodák z Prešova.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie chytal v minulosti aj za Slovan Bratislava, Dunajskú Stredu či Zbrojovku Brno. V drese "belasých" získal aj národný titul.

 

Viac k témam: futbal, Levski Sofia, Martin Polaček, Roman Procházka
Zdroj: Webnoviny.sk - Polaček bude chytať za bulharský klub Levski Sofia, mal by byť jednotkou tímu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.