Piatok, 19. apríl 2024
Slabý dážď  4,9 °C
Mimoriadne správy

Počas Tour de France vykonali takmer 3000 kontrol na skryté motorčeky, všetky boli negatívne

 Webnoviny  31. júl 2018  228  
Počas Tour de France vykonali takmer 3000 kontrol na skryté motorčeky, všetky boli negatívne

PARÍŽ 31. júla (WebNoviny.sk) . Všetkých 2852 kontrol na skryté motorčeky či iné nepovolené prídavné zariadenia v bicykloch, ktoré uskutočnili počas Tour de France 2018, bolo negatívnych.

Inými slovami, nenašiel sa jediný bicykel, ktorý by po preskenovaní magnetom či röntgenovými lúčmi preukázal stopy tzv. mechanického dopingu. Informovala o tom Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v tlačovej správe.

Odporúčame:
Nadávky na Frooma, slzný plyn aj Saganovo prekonanie bolesti, píšu médiá o 105. ročníku Tour de France

Pravidelne kontrolovaní boli víťazi etáp a tiež lídri celkového poradia. UCI používala počas etáp aj špeciálne kamery, ktoré mali odhaliť nadmerné prehrievanie sa v konštrukcii bicyklov. Ani v tomto prípade neboli zistené žiadne abnormality.

Odporúčame:
Peter Sagan ukázal na Tour de France neuveriteľne bojovného ducha, hovorí šéf Bora-Hansgrohe

V poradí 105. ročník Tour de France sa skončil v nedeľu v Paríži triumfom Brita v službách tímu Sky Gerainta Thomasa. Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bol po šiesty raz odmenený zeleným dresom pre víťaza bodovacej súťaže.

VIAC O TÉME TOUR DE FRANCE 2018




Viac k témam: Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk - Počas Tour de France vykonali takmer 3000 kontrol na skryté motorčeky, všetky boli negatívne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.