Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Pekárik pochválil „Hubka“ a povedal v čom boli Holanďania po prestávke lepší ako Slováci

 Webnoviny   1. jún 2018  304  
Pekárik pochválil „Hubka“ a povedal v čom boli Holanďania po prestávke lepší ako Slováci

TRNAVA 1. júna (WebNoviny.sk) - Pravý obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík sa domnieva, že štvrtkový prípravný zápas proti kvalitnému tímu Holandska sa skončil v Trnave zaslúženou deľbou bodov.

"V prvom polčase sme boli lepším mužstvom my, v druhom Holanďania. Myslím si, že v konečnom dôsledku je remíza 1:1 spravodlivá," hodnotil stretnutie 31-ročný skúsený zadák bundesligového klubu Hertha Berlín a doplnil:

"Samozrejme, že tento termín nie je práve najšťastnejší. V Nemecku sme končili už 12. mája, čiže to je 2,5 týždňa od posledného súťažného zápasu. Pripravoval som sa však individuálne a myslím si, že po kondičnej stránke v tom nebol problém."

V zložení defenzívy nebol problém


Žilinský rodák priznal, že po zmene strán mal holandský protivník viac z hry i príležitostí na skórovanie. "V druhom polčase sa trochu viac vysunuli, po kombinačnej stránke boli lepším mužstvom. S tým sme mali trošku problémy. Niektorí chalani končili v kluboch skôr, iní neskôr, niektorí hrali menej, iní viac. V druhom polčase nám dochádzali sily."

Odporúčame:
Tréner Kozák zhodnotil zápas proti Holandsku a prezradil, čo ho v prvom polčase mrzelo

V menoslove stopérov a zložením stredu obrany nastali v slovenskej reprezentácii zmeny. "V minulých rokoch fungovala iná stopérska dvojica (Martin Škrtel - Ján Ďurica, pozn.), na to sme boli všetci zvyknutí. Myslím si však, že ´Hubko´ (Tomáš Hubočan, pozn.), ktorý prešiel z ľavého kraja obrany do stredu, si absolútne svoje miesto zastal a odviedol skvelú prácu. Taktiež aj Robo Mazáň naľavo. Myslím si, že v tomto zložení defenzívy tiež nebol problém," uviedol Pekarík.

Holanďania budujú nové mužstvo


Iba on a Marek Hamšík nastúpili vo všetkých troch doterajších vzájomných dueloch proti Holandsku. Predchádzajúce dve konfrontácie - v osemfinále MS 2010 v JAR (0:2) i v máji 2012 v prípravnom súboji u súpera v Rotterdame (0:2) - futbalisti A-tímu SR prehrali.

Odporúčame:
Marek Hamšík je spokojný s remízou proti Holandsku, teší sa z 15-tisícovej návštevy

Na otázku, či sa dajú tieto stretnutia porovnať s tým na Štadióne Antona Malatinského, Peter Pekarík poznamenal: "Myslím si, že ani nie. Nie som si istý, či vôbec nejaký hráč, ktorý bol na svetovom šampionáte pred ôsmimi rokmi, vo štvrtok nastúpil na trávnik. Holanďania budujú nové mužstvo a je vidieť, že tí hráči pôsobia naozaj v top kluboch, prakticky v najlepších ligách na svete. Majú svoju kvalitu. Ja som rád, že sme ich teraz v Trnave dokázali potrápiť."

Zobraziť fotogalériu k článku:
Futbal: Slovensko – Holandsko

 

Viac k témam: futbal, holandská futbalová reprezentácia, Peter Pekarík, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Pekárik pochválil „Hubka“ a povedal v čom boli Holanďania po prestávke lepší ako Slováci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.